VIDEO: De droom van een perfect klimaat

11-12-2018    10:15   |    Goedemorgen

Inmiddels is het traditie dat Svensson in de decembermaand een mooie kerstfilm uitbrengt, waar de hele tuinbouw naar uit kijkt. Wij hebben de primeur om de kerstfilm van dit jaar te delen.

Wat is er nou mooier dan een droom die uitkomt? Wat is nog mooier als die droom het redden van de aarde is? Dagelijks zien, ruiken, voelen en horen we (over) de effecten van de klimaatverandering; de uitstoot van CO2 moet drastisch naar beneden om de opwarming van de aarde onder de cruciale grens van 2 graden Celsius te houden.

Die dromer is de kleine onderzoeker Olivier met een rijke fantasie, die op de televisie poolkappen ziet smelten en de leefruimte van zijn vriendjes, de ijsberen, kleiner en kleiner ziet worden. Hij kijkt zorgelijk, en terecht. Hoe kan ik dat aanpakken, zie je hem denken? Het kereltje, zoon van een bloementeler, ontwerpt op zijn slaapkamer een klimaatscherm rond de aarde om opwarming tegen te gaan. Een wens waar de hulp van de Kerstman bij nodig is… Hij wordt op een winterochtend wakker; het sneeuwt. Dat is nu de kracht van fantasie, vaak het begin van een oplossing.

In de eindejaarsfilm van 2018 staat het Zweedse familiebedrijf Svensson stil bij het feit dat we allemaal verantwoordelijk zijn voor de aarde. Ieder van ons vervult daarin een rol, klein of groot. Al meer dan een halve eeuw levert Svensson klimaatschermen aan tuinders om een ideaal klimaat in de kas te creëren. Het zoontje van de tuinder denkt, wat in de kas kan, kan vast ook voor de aarde. In meer dan 50 jaar is er voor meer dan 20.000 ha aan klimaatschermen geleverd. Tuinders gaan daardoor zuiniger met hun energie om, met als gevolg een daling van de CO2-uitstoot.

Kijk met plezier naar de film én denk in 2019 aan het klimaat.

BEKIJK DE VIDEO HIER


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws