Verspil-me-niet zakje bij AH

Verspil-me-niet zakje bij AH

Albert Heijn zet een volgende stap in de strijd tegen voedselverspilling. Dat doet de supermarkt onder andere met 'Brood van gisteren', maar ook met het Verspil-me-niet zakje. Daarnaast gaat de supermarkt in meer winkels de digitale oplossing 'dynamisch afprijzen' toepassen. De ambitie van Albert Heijn is de helft minder voedselverspilling in 2030.

Albert Heijn werkt samen met de Stichting Samen tegen Voedselverspilling en is een van de deelnemers van de landelijke Verspillingsvrije week. Uit het voedselverspillingsonderzoek van Wageningen University & Research (WUR) blijkt dat er relatief gezien veel brood verspild wordt. Ongeveer de helft van het brood blijft onverkocht in de supermarkten en de andere helft van de verspilling vindt plaats bij consumenten thuis. Naast de uitbreiding van Brood van gisteren naar alle winkels, plaatst Albert Heijn tijdens de Verspillingsvrije week op diverse broden stickers met tips en recepten om oud brood te gebruiken. Ook op allerhande.nl en op receptkaarten in de winkel staan verschillende tips over wat je kunt maken van overgebleven brood.
 
Anita Scholte Op Reimer, verantwoordelijk voor Kwaliteit en Duurzaamheid bij Albert Heijn: "Voedselverspilling is een grote uitdaging. Iets meer dan 1% van de producten die wij inkopen, belandt niet op het bord van onze klant. Dat lijkt misschien mee te vallen, maar het is wat ons betreft te veel. Dat is niet alleen zonde van het eten, maar ook van de tijd en de energie die in de productie ervan is gestoken. Daarom willen we zelf zo min mogelijk voedsel verspillen. Aan de andere kant willen we uiteraard de klant ruime keuze bieden en de schappen goed gevuld hebben. We werken daarom al jaren aan verschillende initiatieven om minder te verspillen."

Verspil-me-niet zakje
Het Verspil-me-niet zakje is vanaf deze week verkrijgbaar in 12 Albert Heijn-winkels in Capelle aan den IJssel, Groningen, Den Haag, Hoofddorp, Hengelo, Assen, Amsterdam, Echt, Tilburg, Heemskerk en Tiel. Voor slechts 1,- euro krijgen klanten een herbruikbaar verszakje gevuld met groente en fruit dat wat rijper is of een plekje heeft, maar nog steeds even lekker is. In het zakje zitten allerlei groente- en fruitsoorten, zoals appels, uien, mandarijnen, courgettes en tomaten, die elke dag zorgvuldig door een medewerker van de winkel verzameld worden. Alle beschikbare zakjes van die dag, liggen bij de groente- en fruitafdeling. Als klanten het idee omarmen, is Albert Heijn van plan om het verspil-me-niet zakje in meer winkels aan te bieden.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v