‘Loeren bij’ Kwekerij Stals

27-03-2018    09:16   |    Goedemorgen

Kwekerij Stals in Ell stelt haar bedrijf op zondag 29 april open voor burgers. De pot- en perkplantenkwekerij is één van de deelnemers aan het evenement ‘Loeren bij de Boeren’, dat dan plaatsvindt in de Limburgse kernen Tungelroy, Swartboek, Ell en Weert.

Consumenten kunnen op die dag een route van zo’n twintig kilometer fietsen door de genoemde plaatsen en onderweg zeven verschillen agrarische bedrijven bezoeken. Hieronder zijn een geitenhouderij, een akkerbouwbedrijf, een biologische melkveehouderij, een pluimveebedrijf en dus een pot- en perkplantenbedrijf. Doel van het evenement, dat wordt georganiseerd door LLTB-afdeling De Winning Limburg, is om consumenten en de agrarische sector dichter bij elkaar te brengen.

Ondernemers Maurice en Wilma Stals leveren op jaarbasis 3,5 miljoen pot- en perkplanten af. Hortensia is het hoofdproduct, daarnaast wordt een breed scala aan perkplanten geteeld, waaronder geraniums, begonia’s, vlijtige liesjes en lavendel. Ook startten de ondernemers onlangs met de teelt van snijheesters; een nieuwe bedrijfstak. De producten worden verkocht aan tuincentra, exporteurs en particulieren. Daarbij levert Kwekerij Stals aan de veiling.

Meer info: www.loerenbijdeboeren.com en www.kwekerijstals.nl 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws