Ventiguard wint patentzaak

23-07-2021    09:52   |    Goedemorgen

Ventiguard heeft afgelopen woensdag een belangrijke mijlpaal bereikt. Toen deed de rechtbank in Den Haag uitspraak over een rechtszaak die tegen haar was aangespannen. Een van haar concurrenten was van mening dat Ventiguard onder andere inbreuk maakte op haar patenten. Dat die patenten in de tussentijd verlopen of voor nietigheid vatbaar waren, weerhield de tegenpartij er niet van de rechtszaak tot het einde toe door te zetten.

De rechter besliste om alle vorderingen af te wijzen en vergoeding van de proceskosten toe te wijzen.

Laurens Besemer, Managing Director bij Ventiguard, is blij met de uitspraak. “Hiermee kunnen we ons nu weer helemaal focussen op waar we goed in zijn: het ontwikkelen van insectengaassystemen, zonder afleiding. Het is voor onze klanten belangrijk dat zij de juiste afweging kunnen maken en dat er een keuze is. Wij merken nu al dat steeds meer klanten voor Ventiguard kiezen. Er komt in ons vak veel maatwerk om de hoek kijken en dat moet gewoon perfect zijn.

Onze klanten begrijpen als geen ander de dynamiek, service en snelheid die gevraagd wordt binnen onze branche. Om ons service model richting onze klanten optimaal te kunnen borgen, zullen we continu blijven investeren in verdere groei.”

Continu in ontwikkeling
“Ventiguard heeft meer dan 30 jaar ervaring in huis, is continu in ontwikkeling, levert de hoogste kwaliteit en houdt van een uitdaging. Samen met de klant gaan we voor het hoogst haalbare resultaat,” aldus een bevlogen Laurens. “Ondanks de rechtszaak zijn we altijd optimistisch gebleven. Misschien wel juist daardoor. Want wij staan volledig achter ons product. Wij hebben met name de focus gelegd op de insectengaassystemen die makkelijk opvouwbaar zijn (Harmonica insectengaas). Deze producten worden door Ventiguard op de markt gebracht onder de naam Multifold en hebben als voordeel een verhoogde UV-stabiliteit, verbeterde confectie en een verbeterde geleiding van het product. Voor de montage kunnen klanten kiezen voor volledige uitbesteding of begeleiding onder supervisie. Daarnaast bieden we een ruim pakket van producten aan zoals plano gaas voor vaste installatie en zogenaamde gaaskooien.”

Transitie naar een duurzame teelt
Ventiguard heeft als doel om de transitie naar een duurzame teelt te versnellen. “Met ons product ondersteunen we de internationale tuinbouw in de transitie naar volledig beschermde en beheersbare teelten voor groente, planten en bloemen,” aldus Laurens. “Het klimaat verandert en vraag naar voedsel blijft groeien, net zoals de wereldbevolking. Om de stijgende vraag bij te kunnen houden, terwijl de productie veilig en stabiel blijft, worden insectengaas systemen een onmisbaar instrument voor iedere tuinbouwkas. Daar liggen volop kansen en hier zetten wij graag onze expertise bij in.”


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Tomatokids

Tomatoworld ontving de kinderen van haar partners in het kader van de Dutch Food Week, zo valt te zien op...