Vandaag crisisoverleg tuinbouw, verzekeraars en ministerie EZ

27-06-2016    11:20   |    KAS TuinbouwCommunicatie

Hoewel de meeste telers zijn verzekerd voor schade door extreem weer, worden de problemen niet opgelost met een cheque voor een nieuwe kas, zegt voorzitter Léon Faassen van de LLTB. "Je hebt geen oogst, je kunt je klanten niet bedienen. Die vervolgschades komen ook op bedrijven af."

Hoe die financiële gevolgen kunnen worden opgevangen, is onderwerp van gesprek bij het crisisoverleg. "De schade is niet te overzien", aldus Faassen tegenover de NOS. Vanmiddag heeft hij spoedoverleg met andere land- en tuinbouwbonden, het ministerie van Economische Zaken en verzekeraars. "We hebben wateroverlast, maar ook ongekende hagelschade in Limburg en Brabant."

Ook worden mogelijke verbeterpunten voor de toekomst besproken. De Limburgse Land- en Tuinbouworganisatie heeft al een idee: kijk nog eens naar het teruggeven van beken en sloten aan de natuur. "We moeten niet vergeten dat die primair bedoeld waren om de landbouwgebieden te ontwateren", zegt Faassen. "Die zijn nu gaan meanderen. Misschien zijn we daarin doorgeschoten en moeten we kijken of we dat in de toekomst anders moeten doen."

(Foto: Beeld RTL Nieuws)


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

VertiFarm goed van start

De eerste dag van de nieuwe vakbeurs VertiFarm in Dortmund is succesvol verlopen. De opkomst overtrof de...