Uitstel onderhandelingen cao Groenten en Fruit

Uitstel onderhandelingen cao Groenten en Fruit

Opnieuw zijn de onderhandelingen uitgesteld voor een nieuwe cao Groenten en Fruit. De Reformatorisch Maatschappelijke Unie (RMU) is teleurgesteld, zo laat de vakorganisatie weten.

RMU-onderhandelaar Melanie Blonk: "Het is erg jammer dat de werkgevers te veel onduidelijkheid ervaren, waardoor zij geen ruimte zien om tot een akkoord te komen. Aan de andere kant hoop ik dat er in dit voorjaar meer ruimte en duidelijkheid is voor werkgevers om tot afspraken te kunnen komen met de vakbonden. Dit geeft ook de werknemers meer mogelijkheden." Het uitstellen van onderhandelingen is niet optimaal. Blonk: "Welke omstandigheden de werkgevers ook kennen, hun medewerkers hebben ook te maken met stijgende kosten."

De werkgevers ervaren door de crisis en het inklappen van de markt teveel onduidelijkheid voor het perspectief op de lange termijn. In een deel van de sector is het heel slecht gegaan, voornamelijk door de corona-crisis en de sluiting van de horeca. Er ontstond veel druk op de vraag- en aanbod zijde. Blonk: "Ik hoop dat er ondanks de omzetverliezen in delen van de sector oog is voor de belangen van de werknemers. Ook voor hen is het een roerig jaar geweest."

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v