Uitbreiding Amylo-X WG met kleine gewassen

Uitbreiding Amylo-X WG met kleine gewassen

Het etiket van Amylo-X WG is uitgebreid met een groot aantal kleine gewassen in land- en tuinbouw. Toepassing is nu mogelijk in akkerbouwgewassen, fruitgewassen, in groenteteelt, kruidenteelt, paddestoelenteelt en sierteeltgewassen.

Amylo-X WG is een biologisch fungicide met een brede werking tegen schimmel- en bacterieziekten. Het product bevat de werkzame stof Bacillus amyloliquefaciens subsp. plantarum D747 en is geformuleerd als een water dispergeerbaar granulaat.

Het product sluit goed aan op de strategie van Certis, om het pakket fungiciden verder te versterken. Naast Amylo-X WG vermarkt Certis onder andere de fungiciden Fungaflash, Frupica, Karma en Takumi ter bestrijding van onder andere Botrytis en/of echte meeldauw. Al deze producten passen perfect in een geďntegreerde teeltwijze.

De nieuwe toelatingen van Amylo-X WG zijn beoordeeld conform artikel 51 EG 1107/2009. Voor deze toepassingen is geen werkzaamheids- en fytotoxiciteitonderzoek uitgevoerd. Het gebruik van dit middel in deze teelten is daardoor voor risico en verantwoordelijkheid van de gebruiker.

Naar verwachting zal Amylo-X WG eind 2021 beschikbaar komen op de Nederlandse markt.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v