Twence wil telers voorzien van CO2 uit huisvuil

23-01-2018    10:28   |    AgriHolland/Tubantia

Afvalverwerker Twence wil vanaf 2020 grootschalig de CO2 afvangen die bij het verbranden van huishoudelijk afval vrijkomt. Bedoeling is het gas vloeibaar te maken en af te voeren naar glastuinders, te gebruiken in de bouw of als energiedrager toe te passen.

Het bedrijf wil dit jaar de aanvraag voor vergunningen voor de bouw van een installatie indienen. Er loopt al een procedure voor een milieueffectrapportage. Ook moet dit jaar duidelijk worden of het plan in aanmerking komt voor een subsidie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Twence stoot jaarlijks circa 200.000 ton CO2 uit waarvan nu al 1 tot 1,5% wordt afgevangen voor de productie van natriumbicarbonaat. Die stof wordt door Twence zelf weer gebruikt in het proces van rookgasreiniging. In 2020 wil het bedrijf jaarlijks 100.000 ton CO2 afvangen. Hoeveel de bouw van de installatie bij Twence gaat kosten om dat te kunnen realiseren is nog niet bekend.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

VIDEO: Timelaps van IFTF

De internationale beurs IFTF in Vijfhuizen is weer achter de rug. De organisatie heeft een leuke timelaps gemaakt. Loop je mee nog een...

Nagenieten van de FHTF

We hebben er weer van genoten, van de Trade Fairs in Aalsmeer en Vijfhuizen. Ontzettend mooie stands en enorm veel leuke mensen gesproken....