Tuinbouwschool Aalsmeer houdt reünie op 1 oktober

06-07-2022    09:42   |    Goedemorgen

Vele eigenaren en medewerkers van bloemenwinkels, tuincentra, kwekerijen en handelsbedrijven hebben hun “roots” op de Middelbare Tuinbouwschool in Aalsmeer. Mede door de lange onderwijsgeschiedenis kun je stellen dat het tuinbouwonderwijs in Aalsmeer heeft bijgedragen aan de ontwikkeling en de bloei van de gehele sierteeltsector. En aan juist deze school hebben vele oud-studenten en -collega’s super goede herinneringen.

Er wordt al 125 jaar groen onderwijs gegeven in Aalsmeer en inmiddels zijn er vele studenten die hun diploma hebben behaald. De eerste les werd gegeven op 3 oktober 1897 toen de school Tuinbouwwinterschool werd genoemd. Vervolgens werd het Tuinbouwschool, Rijkstuinbouwschool, Rijkstuinbouwschool voor Bloementeelt, Rijks “Middelbare” tuinbouwschool voor Bloementeelt, Vakschool voor Bloemsierkunst, Florens College, Wellantcollege en vanaf 1 augustus 2021 is de school verdergegaan onder de naam: Yuverta!

125 jaar geschiedenis is 125 jaar verhalen, 125 jaar aan belevenissen die gedeeld mogen worden. In het kader van dit jubileum wordt er een reünie georganiseerd door huidige medewerkers in samenwerking met oud-medewerkers.

Deze reünie vindt plaats op zaterdag 1 oktober 2022 van 16.00 tot 21.00 uur in het schoolgebouw van Yuverta mbo Aalsmeer, Linnaeuslaan 2 in Aalsmeer. Om 15.00 uur komen de oud-collega’s al bij elkaar om herinneringen op te halen.

Alle oud-studenten en oud-medewerkers kunnen zich inschrijven via de website


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Op naar Malta

Bij Olsthoorn Greenhouse Projects worden de voorbereidingen getroffen voor een te bouwen kas op Malta....