Tuinbouw present op Vakantiebeurs

04-01-2019    08:47   |    Goedemorgen

Tijdens de aankomende editie van de Vakantiebeurs wordt veel aandacht besteed aan bewust en duurzaam reizen. De Plastic Fantastic Zone van touroperator Edventure Travel, GroenRijk en de Vakantiebeurs zelf wordt mede mogelijk gemaakt door Royal FloraHolland en Koppert Biological Systems.

Tussen Hal 11 en 12 komt een tropische oceaan met fantastische eilanden met vervuilde stranden die je zelf op mag ruimen en waar je zelfs een volledig verzorgde reis naar Costa Rica kunt winnen. De Plastic Fantastic Zone is een gezamenlijk initiatief van touroperator Edventure Travel, tuincentrumketen GroenRijk en de Vakantiebeurs zelf. Diverse projecten en bedrijven presenteren hier hun bijdrage aan een schonere wereld. Je bent van harte welkom op de opening van deze zone op woensdag 9 januari, om 14.00 uur in de Plastic Fantastic Zone.

Bezoek de Plastic Fantastic Zone
Plastic Fantastic vestigt niet alleen de aandacht op negatieve zaken, zoals de toenemende vervuiling van tropische bestemmingen, maar wil vooral positieve projecten en initiatieven onder de aandacht brengen, die bijdragen aan het groener en schoner maken van de wereld, zowel op je reisbestemming, als bij je thuis. Touroperator Edventure Travel bouwt alweer voor het negende jaar op rij ‘de meest duurzame stand van de Vakantiebeurs’ en dit uitgangspunt wordt ook gebruikt voor de Plastic Fantastic Zone, opgezet in samenwerking met GroenRijk, Royal Flora Holland (bloemen- en plantenveiling) en Koppert Biologcal Systems (biologische gewasbescherming).

Een unieke jaarlijkse crossover tussen tuinbouw en toerisme
Bezoekers komen in de zone meer te weten over de productie en het gebruik van duurzame, tropische planten. Kinderen leren van de Costa Ricaanse recycle kunstenaar Erian hoe ze hun eigen recycle kunstwerk kunnen maken en schrijven met kinderboekenschrijfster Lorena Veldhuijzen mee aan een nieuw kinderboek. Bij Work With Nature kun je zelfs je eigen stukje regenwoud aanschaffen!

Win een tropische rondreis
De initiatiefnemers van de Plastic Fantastic Zone hebben, in samenwerking met KLM, een gezamenlijke prijsvraag opgesteld. Bezoekers aan de Vakantiebeurs en de tuincentra van GroenRijk kunnen in de Plastic Fantastic Zone en in de stand van Edventure een aantal vragen beantwoorden over Plastic Fantastic en maken kans op een van de volgende prijzen:
- een geheel verzorgde vliegvakantie naar Costa Rica voor 2 personen met een rechtstreekse vlucht en de enige 4x4 plug-in huurauto in Costa Rica, aangeboden door KLM en Edventure.
- een kampeerrondreis exclusief vliegtickets door Costa Rica, aangeboden door Nomad America.
- een tropisch verrassingspakket met GroenRijk Tuinbonnen ter waarde van € 250,- en decoratie van allerlei aard waarmee je huis of tuin kunt omtoveren in een tropisch / Costaricaans paradijs

Kick off op woensdag 9 januari
De opening van de Plastic Fantastic Zone op woensdag 9 januari vanaf 14.00 uur is ook de kick-off van de prijsvraag, die wordt aangekondigd door Ivo Putman, bekend van het tv-programma De Grote Tuinverbouwing. Direct na de opening zullen rondleidingen worden verzorgd door de Plastic Fantastic Zone waarmee alle verhalen aan bod zullen komen en tijd zal zijn om vragen te beantwoorden, uiteraard met een duurzaam hapje en drankje. Kijk hier voor meer informatie.

Reis bewuster
De noodzaak om bewuster te reizen wordt steeds groter en de initiatieven die zich hier hard voor maken verdienen een platform om het grote publiek te bereiken. Door het publiek van de Vakantiebeurs dit jaar op een interactieve en informele wijze kennis te laten maken met deze projecten, zal de bewustwording rondom duurzaamheid op je vakantiebestemming worden vergroot.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Kunstige cyclamen

Cyclamen vormen hét visitekaartje van Schoneveld Breeding. Met een nieuwe visualisering voor de eigen Superserie weet het bedrijf op...

Twitter: Gezond snacken

Van 4 tot en met 6 september a.s. vindt de Asia Fruit Logistica weer plaats en veredelaar Rijk Zwaan is van de partij. Op Twitter laat het...