'Toekomst veiligstellen met kennis en know-how'

'Toekomst veiligstellen met kennis en know-how'

Maandag 13 september vindt de Dag van de Tuinbouw plaats in Evenementenhal Gorinchem. Force Demolition is een van de deelnemende bedrijven. Een bewuste keuze, geeft Barry de Bruin aan. "Het is te lang geleden dat we met de top van de Nederlandse glastuinbouw bij elkaar zijn geweest. De wereld is de laatste 1,5 jaar in een recordtempo veranderd."

"Veel overheden zijn zich rot geschrokken wat er gebeurd is met de lockdown. De angst bij de burgers is zwaar onderschat, overheden en handel hadden niet aan zien komen dat burgers massaal gingen hamsteren. Met tot gevolg dat er lege schappen in de supermarkten waren. De hele voedselvoorziening heeft een serieus impact op de wereldeconomie en de rust in een land. Het gezegde is niet voor niets 'geef de bevolking brood en spelen en ze blijven rustig'." 

De kennis en know-how binnen de Nederlandse glastuinbouw en de daaraan gekoppelde bedrijven en universiteiten is toonaangevend in de wereld en deze positie moet nog verder worden uitgebouwd, geeft De Bruin aan. "Bescherm onze kennis en know-how voor roof vanuit met name landen als China. Laten we ons niet blindstaren op wat er in China gebeurt. We moeten onze kennis en know-how gebruiken om onze toekomst veilig te stellen in onze rol als marktleiders in de glastuinbouw. Hoe kunnen we nog beter samenwerken en kennis delen om samen sterker te worden? Een evenement als de Dag van de Tuinbouw draagt daar absoluut aan bij!"

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v