Toch kans op extra 'polenhotel' in Maasdijk

De gemeenteraad van Westland moet zich opnieuw buigen over de wens van ontwikkelaar Westbrick International om nabij de McDonald's in Maasdijk een extra (arbeidsmigranten)hotel te vestigen. Dat blijkt uit de uitspraak die de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State deze woensdagochtend heeft gedaan, zo meldt de WOS.

Het staat nu vast dat de gemeenteraad van Westland zich flink in de nesten heeft gewerkt met een extra raadsvergadering in de zomervakantie van 2018. Doelstelling was om een gat in de regelgeving te dichten. Het destijds geldende bestemmingsplan 'Honderdland fase 2' bood ruimte voor de komst van een hotel. Beoogd was een snelweghotel, maar daarmee was een logiesgebouw voor arbeidsmigranten niet uitgesloten.

Ontwikkelaar Westbrick had begin juli dat jaar een vergunningaanvraag ingediend voor een arbeidsmigrantenhotel. De gemeente Westland zat daarmee in haar maag en wilde dat het bedrijf een bepaalde voorbereidingsprocedure opnieuw zou doorlopen. Dat leidde er toe, dat Westbrick de bewuste vergunningaanvraag introk, in de aanloop naar een nieuwe vergunningaanvraag.

Er werd vervolgens door B en W midden in de vakantieperiode een extra raadsvergadering uitgeschreven. In die vergadering, achter gesloten deuren, moest een zogeheten voorbereidingsbesluit worden genomen om de vestiging van een arbeidsmigrantenhotel op Honderdland uit te sluiten.

Lees hier verder

Bron: WOS

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v