Terugkijktip: SBS6 pakt Gakon-oplichter op

12-11-2018    10:20   |    Goedemorgen

Kees van der Spek heeft in het programma Oplichters op het Internet een Canadese oplichter laten arresteren die het kassenbouwbedrijf Gakon had opgelicht voor ruim een half miljoen euro.

Olaf Mos van Gakon neemt Kees van der Spek mee in het verhaal. Voor een grote kas in Kazachstan had Gakon 105 miljoen euro nodig aan investeringen, omdat de klant pas na aflevering zou betalen. Omdat de klant in Kazachstan uit Iran kwam, mochten de Nederlandse banken geen lening verstrekken. Met behulp van een tussenpersoon werd een financiering op poten gezet met een bank uit Bahrein. Alles leek betrouwbaar, totdat bleek dat de Canadese tussenpersoon toch niet te vertrouwen was. Uiteindelijk was Gakon voor 550.000 euro opgelicht en SBS6 gaat haar best doen om het geld terug te krijgen.

Bekijk de aflevering hier (vanaf 9:00 begint het item over Gakon).


Reacties (3)

Martine van der Meer at 12.11.2018

Gepakt? Ik heb de uitzending gekeken. Hij is gehoord door de politie en vertrok per direct naar Canada met het vliegtuig! Hebben ze de 'boef', zetten ze hem vrolijk weer op straat...…… Na al de moeite die SBS6 en Gakon heeft gedaan om hem in Wateringen op kantoor te krijgen. Leve de politie ;-(

Th duijndam at 12.11.2018

Politie is druk aan over uren schrijven hoe veel ze op hun dikke kont hebben gezeten

Louis at 17.11.2018

Dit bewijst weer dat het hele Nederlandse rechtssysteem rot is criminaliteit loont en niet zo'n beetje ook.

Reageer op dit bericht

Meer nieuws