Ter Laak Orchids maakt kans op Energy Award

07-12-2018    10:15   |    Goedemorgen

De drie bedrijven die kans maken op de EZK Energy Award 2018 zijn bekend. Een van de genomineerden is Ter Laak Orchids in Wateringen dankzij de innovatieve DaglichtKas. De andere genomineerden zijn Orange Climate Autarkis en Sibelco. Alledrie de bedrijven hebben zich onderscheiden op het gebied van energiebesparing en duurzame opwekking.

De winnaar wordt op 31 januari bekendgemaakt op het EZK-evenement: Partners in energie-uitdagingen in Barneveld. Het winnende bedrijf krijgt onder meer een geldbedrag van 25.000 euro, om bijvoorbeeld te besteden aan duurzame energiemaatregelen. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) stelt de prijs beschikbaar.

Familiebedrijf Ter Laak Orchids kweekt orchideeën en verkoopt deze in heel Europa. ‘We hebben op één van onze locaties een DaglichtKas van 5 hectare gebouwd’, vertelt directeur Richard Ter Laak. ‘Deze innovatieve kas vangt energie op uit zonlicht en slaat deze op. De energie wordt uiteindelijk hergebruikt in ons totale verwarmingssysteem.’ Het bedrijf bespaart hierdoor 40% aan energie en wekt met de DaglichtKas ook weer energie op.

Orange Climate Autarkis ontwikkelde een slim klimaatplafond dat ruimtes kan koelen en verwarmen. Sibelco levert afval uit de glasvezelproductie in geschikte vorm weer terug aan de glasvezelproducent. 

Van alle genomineerden is een filmpje gemaakt. Bekijk hier de video over Ter Laak Orchids.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws