'Teler moet zich richten op de teelt, niet op de ICT'

'Teler moet zich richten op de teelt, niet op de ICT'

BICT bestaat tien jaar. Wat begon als een klein groepje - oprichter Bas Voermans en Office Manager Marieke van Mil - groeide uit tot een solide groep met 25 medewerkers, een uitgebreid pakket aan ICT diensten en een eigen datacenter waar meer dan 2.200 servers het kloppend automatiseringshart vormen voor tal van glastuinbouwklanten door heel Nederland.

In die tien jaar veranderde er veel. 'Cybersecurity' is vandaag de dag een van de voornaamste speerpunten voor BICT, zo laat directeur Bas Voermans in KAS Magazine weten. Omdat de Nederlandse tuinbouw toonaangevend is in de wereld, wordt er van alle kanten gepoogd in te breken in de systemen. Om vitale data te onderscheppen dan wel te gijzelen en voor grof losgeld weer vrij te geven. "In ons network operating center hebben we realtime inzicht in wat er gebeurt op de netwerken van onze klanten. Daar zien we dagelijks aanvallen. Uiteraard schermen wij dat goed af en rapporteren wij elke activiteit. Ook op het gebied van veiligheid hebben we enorme stappen gemaakt. Met oer solide firewalls en standaard beveiliging van al onze systemen met ESET antivirus."

En zo geeft BICT invulling aan een missie die in tien jaar tijd voor geen millimeter veranderd is. Voerman: "En dat is ervoor zorgen dat de tuinbouwondernemer zich niet met ICT hoeft bezig te houden, maar zich volledig kan richten op kweken en telen van groente, planten en bloemen."

Lees hier het volledige artikel

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v