Subsidiepot voor slimme tuinbouwideeën

21-01-2019    14:12   |    Goedemorgen

Wie onderzoek wil doen naar slimme, nieuwe oplossingen voor duurzame en circulaire tuinbouw, kan aanspraak maken op een bijdrage uit de subsidiepot van NWO voor smart solutions.

Er is in totaal € 3,9 miljoen beschikbaar en per project kan maximaal € 800.000,- NWO financiering aangevraagd worden. Het gaat om onderzoek dat zich richt op slimme, nieuwe oplossingen die leiden tot duurzame en circulaire land- en tuinbouwsystemen en die tegelijkertijd een gezond inkomen voor boeren en land- en tuinbouwgerelateerde bedrijven mogelijk maken. High-tech systemen en de nieuwe ICT-mogelijkheden helpen om de maatschappelijke uitdagingen beter het hoofd te bieden. Het onderwerp 'Smart Solutions for horti- and agriculture' richt zich op vier onderzoeksuitdagingen: sensor systemen; dataverwerking en -analyse; modellering, controle en besluitsondersteuning; en activering en robotica.

Deadline
In februari wordt er een matchmakingsbijeenkomst georganiseerd. De deadline voor het indienen van aanvragen is 9 april 2019, 14.00 uur. Meer informatie op www.nwo.nl/smartsolutions.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Fatsia Friday

Het is niet alleen Goede Vrijdag vandaag, maar ook Fatsia Friday. Tenminste, als het aan JK Plant uit Honselersdijk ligt.