Studenten onderzoeken stressfactoren in tomaat

Studenten onderzoeken stressfactoren in tomaat

Het optimaal houden van de omstandigheden en het gezond houden van hun gewassen is een dagelijkse bezigheid van een tomatenteler. Gewassen kunnen te maken krijgen met verschillende stressfactoren. Hier tijdig op handelen is de sleutel tot het gezond houden van de plant waarmee de kwaliteit en de opbrengst kan worden gewaarborgd. Zes studenten van Wageningen University & Research doen onderzoek naar de monitoring van verschillende stressfactoren in tomaten.

De studenten willen te weten komen hoe real-time monitoring met behulp van elektrofysiologie technieken hierin een bijdrage kan leveren. Daarvoor hebben zij een enquęte samengesteld om in kaart te brengen wat de belangrijkste stressfactoren zijn waarmee de Nederlandse tomatenteler te maken heeft, hoe dit momenteel gemonitord wordt en hoe real-time monitoring dit proces mogelijk kan verbeteren.
Wat vanuit een wetenschappelijk oogpunt nuttig lijkt, kan namelijk sterk verschillen van wat in de praktijk daadwerkelijk bruikbaar is. Middels dit onderzoek en met de hulp van de tomatentelers hopen zij een stapje dichterbij te komen bij een duurzame en voedselveilige toekomst.

De WUR-studenten zijn er erg mee geholpen als telers even kort de tijd willen nemen voor deze vragenlijst. De enquęte is te vinden via deze link en neemt ongeveer 5 tot 10 minuten tijd in beslag.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v