Duurzame prestaties te meten met GSES

15-10-2018    09:44   |    Goedemorgen

Het National Sustainability Institute of the Netherlands is initiatiefnemer tot het Global Sustainable Enterprise System. Het GSES-systeem biedt elke organisatie ter wereld de mogelijkheid om hun duurzaamheidprestaties te meten.

Alle resultaten van de beoordelingen zijn gebaseerd op de GSES-database. Deze database is nu geïntegreerd met Blockchain-technologie. In het GSES platform zitten organisaties als: Boskalis, Capgemini, Heerema, Philips, Groenendijk Bedrijfskleding, SGS, Bayards en Royal Haskoning. 

Blockchain helpt bij het onderwerp duurzaamheid. Het National Sustainability Institute of the Netherlands (NDI) creëerde een toolbox om circulaire organisaties en producten te meten, volgen en traceren. De toolbox bestaat uit drie hoofdtools: het GSES-systeem, de Global Sustainable Metastandard & the Sustainability - JADE - Codex. Deze zijn ontwikkeld in samenwerking met Royal Haskoning DHV, SGS Search & Capgemini en verschillende experts op het gebied van CSR, Circulaire Economie, SRP, CO2-emissies.

Alle tools die de NDI heeft gemaakt, zijn gebaseerd op de strengste internationale richtlijnen en normen voor duurzaamheid, zoals GRI en ISO. De NDI gebruiken Blockchain-technologie vanwege de opslagmogelijkheid van bestanden, de resultaten zijn volledig transparant en publiek toegankelijk; consumenten willen steeds meer weten dat de ethische claims die bedrijven maken over hun producten echt zijn. Lees hier meer.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Zoetstof van afval

ACTUEEL HORTI THEMA - De woorden ‘gezond’ en ‘natuurlijk’ worden niet snel geassocieerd met suikervervangers,...