'Smart Horticulture' start vandaag in WHC

17-10-2019    10:38   |    Goedemorgen

Datasharing wordt steeds belangrijker binnen de glastuinbouw. Maar hoe verzamel je die data? En belangrijker: wat kun je ermee? Om ondernemers bewuster te maken op dat vlak, start InHolland Academy in samenwerking met Berenschot de leergang ‘Smart Horticulture’. “Een gebrek aan kennis belemmert de toepassing van datagedreven sturing in de tuinbouw.”

Vandaag komen de deelnemers aan de nieuwe leergang Smart Horticulture voor de eerste keer bijeen in World Horti Center in Naaldwijk. InHolland Academy en Berenschot ontwikkelden een leergang waarin het gebruik van data centraal staat. Daarbij werd de hulp ingeroepen van Olaf van Kooten, oud-hoogleraar van Wageningen University en tegenwoordig deeltijd lector aan de Hogeschool InHolland Delft. Samen met docent en dataspecialist Jan Willem Crabbendam werd hij gevraagd content te ontwikkelen voor deze leergang. Centrale vraag: hoe kun je data omvormen tot iets waar je als ondernemer wat mee kunt? Van Kooten en Crabbendam zijn ook de docenten. “We gaan de deelnemers niet opleiden tot dataspecialisten. De insteek is om hen te helpen de data van hun eigen bedrijf zó om te zetten dat zij daar ook zelf inzichten uit kunnen halen. Het gaat dus om het snappen van data, het filteren van de informatie en besef krijgen van de nauwkeurigheid daarvan. Want als je er niet voldoende voor zorgt dat de data die je verzamelt ook klopt, heb je er helemaal niets aan.”

Lees meer over de leergang in de nieuwste uitgave van KAS Magazine of ga naar www.inholland.nl/academy/opleidingen/agri-food-en-life-sciences/. Hier zijn het programma, de toelatingseisen en praktische informatie over de opleiding te vinden.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

LinkedIn: 116 ha scherm!

Deze week zijn de klimaatschermspecialisten van Ridder gestart met de eerste levering voor een totaal van 116...