SIFAV-erkenning 'PlanetProof'

SIFAV-erkenning 'PlanetProof'

De eisen van het keurmerk On the way to PlanetProof zijn door SIFAV geaccepteerd als standaard voor goed watermanagement. Hiervoor heeft SMK een aantal extra eisen gesteld voor keurmerkhouders in landen met waterschaarste. Nu kunnen afnemers met de inkoop van producten met het On the way to PlanetProof keurmerk hun doelstellingen in het kader van SIFAV realiseren.

Het keurmerk On the way to PlanetProof stelt strenge eisen op het gebied van meerdere thema's, waaronder water. Zo zijn keurmerkhouders bezig met het monitoren van het watergebruik, opvang en opslag van regenwater en waar mogelijk hergebruik van water. 
 
Duurzaamheidsdoelstelling SIFAV
SIFAV (Sustainability Initiative Fruits and Vegetables), het Convenant voor duurzamere internationale handel in Groenten en Fruit, heeft als doel dat in 2025 tenminste 70% van alle verhandelde groenten en fruit moet voldoen aan criteria op het gebied van water. De eisen van On the way to PlanetProof zijn door SIFAV geaccepteerd op hun bijdrage aan goed watermanagement.  
 
Strenge eisen  
SMK heeft voor keurmerkhouders in landen met waterschaarste, zogenaamde hoog-risicoregio's, extra eisen aan het schema toegevoegd. Deze nieuwe eisen gaan in op 1 juni 2022. Nederland, België, Duitsland en Frankrijk zijn niet geďdentificeerd als hoog-risicoregio en de aanvullende watereisen hebben daarom voor certificaathouders in deze landen geen consequenties.  
 
Erkenning
Stefanie de Kool, programmamanager van SMK: "Met de erkenning van On the way to PlanetProof kunnen bedrijven met de inkoop van On the way to PlanetProof producten hun SIFAV-doelstellingen realiseren. Dit zal een positief effect hebben op de toepassing en internationalisering van het keurmerk."

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v