Sempergreen en FALK samen in groene gevels

Sempergreen en FALK samen in groene gevels

Sempergreen en FALK Bouwsystemen gaan een innovatieve samenwerking aan. Hierbij worden de circulaire sandwichpanelen voor dak en gevel van FALK Bouwsystemen gecombineerd met de groene gevel- en groendaksystemen van Sempergreen. Beide bedrijven signaleerden een groeiende marktvraag naar producten die groen en isolatie combineren. Dit heeft geleid tot een samenwerking tussen deze twee Nederlandse leveranciers, beiden marktleider binnen hun eigen vakgebied.

Zowel Sempergreen als FALK Bouwsystemen hebben de focus op circulaire en duurzame producten. Door de krachten te bundelen, vergroten zij de keuze in hoogwaardige oplossingen op het gebied van natuur-inclusief bouwen. De komende tijd zullen de partijen intensief samenwerken aan de technische uitwerking van de nieuwe dak- en  gevelsystemen; de FALK SemperGreenwall en FALK SemperGreenroof. Hiermee focussen zij zich voornamelijk op architecten en (groen-)aannemers binnen de grootzakelijke projectmarkt.

Dennis Jordaan, commercieel directeur FALK Bouwystemen: "Na de lancering van CradleCore®, ons circulaire sandwichpaneel, kregen we steeds vaker de vraag of onze panelen ook geschikt waren als drager van een verticale of horizontale groenoplossing. Samen met Sempergreen hebben we hier nu een oplossing voor bedacht die zowel groen als circulair is."

Circulaire gebouwen
Circulair bouwen is voor veel partijen in de bouwwereld nog een abstract begrip. Om de transitie naar circulair bouwen te vereenvoudigen zullen Sempergreen en FALK Bouwsystemen samen producten ontwikkelen, waarbij circulaire doelstellingen vertaald worden naar de praktijk. Bij de uitwerking van de nieuwe producten worden de sandwichpanelen voor dak en gevel van FALK Bouwsystemen gecombineerd met de groene gevel- en groendaksystemen van Sempergreen. Deze gecombineerde systemen dragen bij aan het behalen van punten in BREEAM- en LEED-projecten.

Henriette Vink, directeur Sempergreen Vertical Systems: "Circulair en gezond bouwen vraagt om een integrale aanpak. In de producten van FALK Bouwsystemen zagen we duidelijke kansen tot synergie. Door samen innovatieve systemen te ontwikkelen willen we het bereiken van het doel 'Nederland circulair in 2050' versnellen."

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v