Samenwerking moet jong talent aantrekken

Samenwerking moet jong talent aantrekken

Soms ontstaat er in een gesprek iets magisch dat meteen wordt omgezet in actie. Zo ook begin dit jaar, toen Puck van Holsteijn (HortiHeroes), Kees de Jonge (Rabobank Metropoolregio Amsterdam), Monique van Weerdenburg en Ronald van den Breevaart (Greenport Aalsmeer) met elkaar om tafel gingen. Het doel? Samen de verbindingen leggen en ervoor zorgen dat de flower & food sector een bloeiende sector blijft met een grote aantrekkingskracht op jonge talenten.

Vrijdag 25 juni werd de samenwerking officieel beklonken bij OZ Export in De Kwakel, onderdeel van de Dutch Flower Group. De regio's Westland en Aalsmeer zijn unieke flower en food hubs. Het barst er van innovatie, maar er is helaas ook een tekort aan goed opgeleide young professionals. Greenport Aalsmeer, Rabobank Metropoolregio Amsterdam en HortiHeroes willen daar door met elkaar samen te werken verandering in brengen en jong talent aantrekken voor de tuinbouwsector.

Monique van Weerdenburg van Greenport Aalsmeer vindt deze samenwerking heel logisch. "We zoeken vanuit de greenport de verbinding met jonge startende ondernemers en young professionals. Met onze kennis en kunde, het enthousiasme en de ervaring van HortiHeroes en het netwerk van de Rabobank zetten we met elkaar de Nederlandse sierteelt op de kaart."

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v