Steeds meer telers kiezen voor toepassing van LED

12-12-2019    09:47   |    Goedemorgen

Bijna 22% van de Nederlandse- en ruim 30% van de Vlaamse glastuinders heeft in meer of mindere mate interesse te investeren in LED-belichting.

Zo’n 20% van de belichtende telers in Nederland past op dit moment al LEDS toe, tegenover 27,5% van de Vlaamse glastuinders. Dit blijkt uit een inventarisatie van AgriDirect onder circa 1.850 Nederlandse- en Vlaamse glastuinders, uitgevoerd in opdracht van Lohuis Lighting en Energy, specialist in tuinbouwleds.

Anton Lohuis, eigenaar van Lohuis Lighting & Energy: "Er is inderdaad veel belangstelling voor onze LEDS. Voor iedere teelt hebben we een passende oplossing, zowel top- als tussenbelichting. Door een custom made lichtplan te maken, heeft iedere tuinder nu de kans van de voordelen te profiteren.”

De belangstelling voor LEDS groeit vanwege de meeropbrengst, uniformiteit en grote energiebesparingen die kunnen worden gerealiseerd. Gunstige eigenschappen van LEDS zijn onder andere de hoge efficiency in lichtopbrengst, de langere levensduur, de lage warmteontwikkeling en de mogelijkheid van gewasspecifieke lichtrecepten.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws