Glasgroentenareaal ZON daalt flink

04-02-2015    10:07

Het areaal van glasgroentetelers die hun producten afzetten via de coöperatie ZON fruit & vegetables neemt dit jaar met meer dan 20% af. Dat weet GFactueel te melden.

Met name het areaal paprika is kleiner. Dat gaat van 201 hectare in 2014 naar 112 hectare dit jaar. Belangrijk is daarbij het vertrek van het bedrijf Wijnen Square Crops dat op locaties in Grubbenvorst en Egchel in totaal 50 hectare aan paprika teelt. Ook het areaal tomaat van de bij ZON aangesloten telers is dit jaar kleiner dan in 2014. Werd vorig jaar nog 193 hectare geteeld, dit jaar bedraagt het areaal 160 hectare. De daling is volgens de coöperatie voor een deel het gevolg van bedrijfsbeëindigingen.

De daling in de aanvoer in glasgroenten bij ZON fruit & vegetables heeft vooralsnog geen personele gevolgen. In het reorganisatietraject Huis op Orde en in een tweede, kleinere personele aanpassing eind 2014 was al rekening gehouden met krimp van het areaal bij de aangesloten telers. Op dit moment past de schaal van de organisatie goed bij het huidige areaal, aldus de afzetorganisatie.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Haan van Oranje?

Oké, we weten dat de haan het symbool van de Fransen is. Maar zeg nou zelf, deze haan zou toch niet misstaan...