Rijk Zwaan in Club van 100

25-01-2022    10:25   |    Wageningen U&R BU Glastuinbouw

Rijk Zwaan is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een van de wereldspelers op het gebied van groenteveredeling. Een diepgewortelde bedrijfscultuur van innovatie en vele constructieve samenwerkingsverbanden hebben hieraan een belangrijke bijdrage geleverd. Hiermee oefent het bedrijf invloed uit op de uitdagingen waar de wereld voor staat.

Uitdagingen liggen op het terrein van klimaat en energie, gewasbescherming, water en nutriënten, etc. Het zijn allemaal thema’s waar de businessunit Glastuinbouw aan werkt. Door zich aan te sluiten bij de Club van 100 heeft Rijk Zwaan toegang tot de meest recente onderzoeksresultaten uit onderzoek en dat is meer dan het werk dat door de Club van 100 wordt gefinancierd.

“Voor steeds meer onderzoek en innovatie is het belangrijk om diverse ketenpartijen aan tafel te hebben. Denk maar aan plantweerbaarheid en inhoudsstoffen van vruchtgroenten, maar ook automatisering en digitalisering. Daarom zijn we er trots op dat ook Rijk Zwaan zich aansluit”, zo zegt Jacqueline van Oosten, die sinds 1 juni jongstleden als Business Development Manager Club van 100 werkzaam is. Nederland is internationaal gezien een belangrijk gidsland als het gaat om bedekte teelten. Willen we deze rol blijven houden dan zullen we bezig moeten zijn en blijven met nieuwe kennisontwikkeling. Als Businessunit Glastuinbouw zijn wij dan ook bijzonder blij dat Rijk Zwaan als internationaal opererend bedrijf is aangesloten bij de Club van 100.

Anneke van de Kamp, Group Manager Communication & Public Affairs bij Rijk Zwaan: “Rijk Zwaan heeft de ambitie om actief bij te dragen aan de wereldvoedselvoorziening en het stimuleren van groenteconsumptie door de basis te leggen voor gezonde en aantrekkelijke groenten. Voor de ontwikkeling van nieuwe groenterassen maken we dan ook optimaal gebruik van de kennis en het netwerk de Club van 100 is hier een mooie aanvulling op.”

Jan-Willem Cirkel, Managing Director Rusland bij Rijk Zwaan: “De reden dat wij als groenteveredelingsbedrijf zijn aangesloten bij de Club van 100 is dat wij geloven in de kracht van samenwerking. Door praktijk en onderzoek bijeen te brengen kan gericht gewerkt worden aan innovatie en praktijkgerichte oplossingen en ondersteunen we Wageningen University & Research met het verduurzamen van onze sector. Daarnaast bestaat de Club van 100 uit een interessant netwerk van toonaangevende bedrijven. Het is voor ons waardevol om hier deel van uit te maken.”


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws