9 jaar cel voor heroïnekwekers

27-02-2019    09:45   |    Goedemorgen

Er zijn celstraffen tot negen jaar uitgedeeld voor leden van de Haagse heroïnefamilie, die gebruik maakten van kwekerijen in Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs om de heroïne te produceren.

De rechtbank is ging grotendeels met de geëiste straffen van het OM, waar we al eerder over schreven. De leider, Bakki C., werd een dag voor het vonnis uit zijn huis gehaald, waar hij het proces in vrijheid mocht afwachten. Hij kreeg negen jaar cel. Zijn broer Nourretin C. kreeg drie jaar cel, alleen weet niemand waar hij momenteel is. De zaak is bijzonder omdat het de eerste keer is in Nederland dat producenten van Nederlandse heroïne worden veroordeeld en omdat er zoveel familieleden bij zijn betrokken.

De heroïne werd in de avonduren geproduceerd, om de productie van de paprika heen. De kwekerijen gaven de familie een excuus om azijnzuuranhydride te bestellen, iets dat in Nederland niet in grote hoeveelheden verhandeld wordt. De politie heeft langere tijd de kwekerijen in de gaten gehouden om bewijslast te verzamelen, totdat in 2017 de familieleden werden gearresteerd.

Foto: OM


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws