RedStar draagt bij aan vermindering plastic afval

RedStar draagt bij aan vermindering plastic afval

ACTUEEL HORTI THEMA - Tomatenspecialist RedStar is erin geslaagd om de hoeveelheid plastic voor verpakkingen in de supermarkt nog verder te verminderen. Door uitbreiding van een speciale productielijn, kunnen nu nog meer tomaten worden verpakt in dunne plastic schaaltjes in plaats van de dikkere emmertjes. Daardoor wordt 40% minder plastic gebruikt.

Voor de plastic schalen met de zogenoemde topseal folie maakt het bedrijf gebruik van 100% gerecycled plastic dat bovendien na gebruik ook weer 100% te recyclen is.
 
"We verpakken elke dag zo'n 150 ton smaakvolle tomaten voor onze klanten", stelt Henri Lambriex, algemeen directeur van een van de grootste tomatenspecialisten in ons land. "In de supermarkt maakt de klant vaker een bewuste keuze voor milieuvriendelijke verpakkingen. Met onze tomaten in de winkelwagen helpen we ze daarbij. Bovendien zijn onze tomaten door de plastic folie beter zichtbaar. Dat werkt in ons voordeel omdat we smaakvolle tomaatjes kweken. Dat verschil is te zien en te proeven."
 
RedStar levert tomaten aan diverse supermarkten en groothandels. Lambriex: "Door de flinke uitbreiding van de topseal verpakkingslijn, hebben we niet alleen minder plastic nodig, het is ook makkelijker om de uitstraling van de verpakking aan te passen aan de wensen van de klant. Samen met verpakkingsspecialist Sismatec, dealer van de Proseal machines, en de innovatieve machinebouwer Koppert Machines hebben we een flexibele productielijn ontwikkeld die verschillende maten en vormen van verpakkingen, van 250 gram tot 1 kilo, efficiënt kan produceren."

Dit bericht werd al eerder gepubliceerd op Goedemorgen, maar wordt vanwege het actuele horti thema Sorteren & Verpakken nogmaals herhaald.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v