Reacties uit de sector op overlijden Ruud Vlottes

10-11-2020    10:00   |    Goedemorgen

Gisteren werd bekend dat Ruud Vlottes (56), directeur van Huisman Scherming, afgelopen weekend onverwachts is overleden. Verschillende collega's uit het vak geven op Goedemorgen een reactie.

"Onwerkelijk en onverwacht. We zijn diep geraakt door het overlijden van Ruud Vlottes. Ruud is zo’n 30 jaar geleden begonnen als onderaannemer bij Huisman. In korte tijd is hij bekend geworden met de schermwereld om vervolgens uit te groeien tot directeur/eigenaar van Huisman. Veel mensen heeft hij de kans gegeven om door te groeien binnen zijn bedrijf. Niet alleen al 30 jaar mijn werkgever, maar vooral ook een goede collega en vriend. Ruud stond altijd als eerste voor iedereen klaar en was altijd bereid te helpen daar waar hij kon. Oprecht geïnteresseerd in andere mensen en zeer vakkundig. Hij laat dan ook een geweldig mooi bedrijf achter. Met hard werken, vol energie en passie opgebouwd. Wij gaan Ruud heel erg missen, maar zullen hem blijven herinneren als een goede, fijne en hartelijke man."
Dave Boer - Huisman Scherming

"Ik heb het voorrecht gehad om bijna 10 jaar met Ruud te mogen samenwerken in mijn periode bij Leen Huisman. Ook toen ik kweker was hielden we contact zeker in de begin periode van Ridder Climate Screens heeft Ruud geholpen met zijn pragmatische adviezen. Ik heb heel veel van hem mogen leren, met name het oplossingsgericht denken en de klanten ontzorgen. Het kenmerk van Ruud is dat hij er altijd was. S’Morgens deed hij het licht aan op de zaak maar s’avonds deed hij het ook uit en hij stond altijd klaar voor iedereen. Het leek er soms op dat hij leefde voor zijn werk maar zijn familie en met name zijn kleinkinderen waren alles voor hem. Recent sprak ik hem nog aan op zijn belofte toen zijn eerste kleinkind werd geboren, hij zou een dag minder gaan werken in de week. Dat lukte hem niet altijd maar hij genoot er altijd enorm van als hij omringt werd door zijn kleinkinderen. Door Ruud zijn vele talenten opgeleid en nog steeds actief in de diverse takken van de Nederlandse tuinbouw. Hij slaagde er altijd in een hecht team te bouwen. We wensen zijn vrouw Thea, zoon Jack, dochter Kelly, zijn kleinkinderen, familie en alle medewerkers enorm veel sterkte en kracht bij dit verlies."
Johan van Erven - Ridder Climate Screens

"Ruud was een man met een duidelijke visie waar hij heen wilde met het bedrijf, altijd goed geïnformeerd en altijd kennis van zaken. Onder het genot van 'sjekkie' kon je uren met hem praten en sparren over nieuwe ideeën of oplossingen voor bepaalde situaties. Ruud was een rustige en warme man die de laatste jaren hard heeft gewerkt om van Huisman een stabiel bedrijf te maken. Alle signalen stonden op groen voor een mooie toekomst. Een familieman puur sang die als het eenmaal over zijn kleinkinderen ging direct begon te stralen. Afgelopen vrijdag nog een afspraak gehad en nu zo plotseling uit het leven gerukt. Ruud was een aardige en oprechte vent en trotse opa. Alle sterkte voor de familie. We zullen hem missen."
Mark van Dijk - Svensson

"Allereerst wil ik mijn medeleven betuigen aan de familie van Ruud. De pijn is groot na het zo onverwacht wegvallen van zo'n fijne partner, vader, schoonvader en opa. En natuurlijk ook aan alle medewerkers van Huisman Scherming. Het wordt ongelofelijk moeilijk om Ruud te moeten missen.
Het is nog erg vers, het verdriet overheerst maar toch schieten me gedachten te binnen over hoe bijzonder Ruud is geweest. De enorme drive die hij altijd gehad heeft om het onmogelijke mogelijk te maken. Om de grenzen van het technisch haalbare uit te dagen. Dan was hij in zijn kracht. Daarbij kon hij altijd terugvallen op een schat aan ervaring. Huisman Scherming is onder Ruud zijn vleugels uitgegroeid tot een begrip in de glastuinbouw. Vorige week belde hij me nog vol passie op om te sparren over een technische oplossing die hij bedacht had. Hij stond nog volop in het leven.
Ruud sprak de laatste jaren steeds vaker over zijn gezin en zijn kleinkinderen, hij was trots op ze en was daar ook steeds intensiever van aan het genieten. En ook het feit dat hij nu samen met Jack leiding gaf aan het bedrijf vervulde hem van trots. Alles was goed, zoals het nu was..."
Arno van Deursen - Van der Valk Horti Systems

"Woorden schieten te kort om ons leedwezen uit te drukken. Het totaal onverwacht overlijden van Ruud heeft ons dan ook zeer diep geraakt. Ruud was met zijn bedrijf al sinds lange tijd klant van ons en we zullen hem zeker missen. We herinneren ons Ruud als een zeer correcte, rechtlijnige en kritische klant waar je leuk zaken mee kon doen. Een bak koffie, een scherp luisterend oor en goed sparren waren zaken waar je altijd voor bij Ruud terecht kon. Een gepassioneerd ondernemer, een trotse vader en een nog trotsere opa, dat was Ruud. Namens de gehele directie en medewerkers van Phormium wens ik iedereen veel kracht toe in deze moeilijke tijd. Ruud, we gaan je missen!"
Arjan van der Veer - Phormium
 
"Ruud was voor mij een voorbeeld van rustig en zelfverzekerd je koers varen. Ruud liet zich niet makkelijk gek maken en straalde de overtuiging uit dat hij met Huisman op de goede weg was. Dat straalde vertrouwen uit en dat bracht Huisman de klanten die bij ze passen. Ruud hield ook niet van ‘mooie praatjes’, je moest wel goed beslagen ten ijs komen, het moest allemaal wel een beetje kloppen wat je naar voren bracht. Hij vond het ook altijd leuk om (proef)ballonnetjes door te prikken. Wat ik ook het mooie van Ruud vond was dat je bij hem gewoon open kaart kon spelen. Wat je hem in vertrouwen vertelde bleef tussen hem en jou. Mooi is dat!! Uiteindelijk kom je daar toch het verste mee. En, Ruud was gewoon een hele aardige, openhartige vent. We zullen hem missen."
Hugo Plaisier - Svensson


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Luister terug: Solvent

ACTUEEL HORTI THEMA - Joost de Jong van Solvent was vanochtend op Paprika te horen in het kader van het...