'Radijs telen in Italië totaal anders dan in Nederland'

28-02-2020    10:50   |    Glastuinbouw Nederland

Op uitnodiging van radijstelers Ad Coolbergen en René Cornelissen van teeltbedrijf Ortolanda bracht de landelijke commissie Radijs van Glastuinbouw Nederland medio februari een bezoek aan de Italiaanse vestiging van het teeltbedrijf. Netwerk coördinator Radijs Mark Meijers doet verslag.

Dinsdag 18 februari vertrokken we in alle vroegte vanaf Schiphol naar Rome. We bezochten daar het gebied Latina. Hier hebben Ad en Willem Jan Coolbergen samen met René en John Cornelissen het bedrijf Ortolanda. Ad Coolbergen en René Cornelissen hebben deze tweedaagse excursiereis georganiseerd.
We waren met 15 personen, voornamelijk telers maar ook een onderzoeker, een vertegenwoordiger en twee personen van twee verschillende zaadhuizen, aangevuld met de netwerkcoördinator van Glastuinbouw Nederland, die dit verslag voor zijn rekening neemt.

Jaarlijks uitbreiding
11:30 uur arriveerden we in Borgo Grappa op het bedrijf Ortolanda, waar we een presentatie kregen van Willem Jan. Het idee om hier een bedrijf op te starten is ontstaan tijdens een excursiereis met de landelijke commissie in 2000. De vier telers zijn gestart met 3 ha Nederlandse kassen.

Lees hier verder


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Abc westland breidt uit

Hines abc westland breidt in 2020 en 2021 het bedrijventerrein uit met 5,5 hectare. De afgelopen jaren zijn...