Pommeron: versketen 3.0

Pommeron: versketen 3.0

Via 'versketen 3.0' Pommeron leveren boeren en telers in Noord-Limburg rechtstreeks aan lokale afnemers. Het platform regelt de financiële afhandeling en het transport, zo quote Kiempunt Limburg een artikel uit Nieuwe Oogst.

Met Pommeron kunnen boeren en telers in Noord-Limburg direct zakendoen met lokale afnemers. Winkeliers en koks kunnen hun verse producten rechtstreeks bij de producent bestellen zonder tussenkomst van een derde partij. Een logistieke dienstverlener levert groente en fruit een dag na bestelling en een onlinedienst regelt de betalingen.

Initiatiefnemer Ron Mulders noemt het 'versketen 3.0': een onlineplatform zonder schakels tussen boer en afnemer. "Ik wilde al jaren vraag en aanbod direct aan elkaar koppelen", zegt hij. "Zonder kosten voor tussenschakels en met verse producten die direct van het land komen."

Als oud-directeur van Veiling ZON weet Mulders dat boeren en tuinders vaak een prachtig verhaal hebben te vertellen over hun producten. Door hen direct te koppelen aan lokale afnemers kunnen ze die verhalen doorvertellen aan consumenten. Met de feedback van winkeliers en koks krijgen zij de kans om hun producten nog verder te verbeteren.

Lees hier verder

Bron: Kiempunt Limburg

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v