Plant als huisdier

20-07-2018    09:28   |    Goedemorgen

Het moet niet gekker worden, je kunt nu een plant als huisdier nemen. De Chinese ondernemer Sun Tianqi vond een manier om planten te laten lopen, spelen en kopjes te laten geven.

Mensen en dieren kunnen natuurlijk bewegen en de producent van dit huisdierplantje wil dat zij dat ook kunnen. Nu is het zo dat ze naar de zon groeien om ervoor te zorgen dat ze genoeg zonlicht krijgen. Hun standplaats blijft alleen gelijk; de wortels zorgen ervoor dat planten aan de grond gebonden blijven.

Een nieuw product van de Chinese roboticus en ondernemer Sun Tianqi maakt op een speelse manier korte metten met deze eeuwenoude gedachte. Met zijn bedrijf Vincross produceerde hij Hexa: een robot met zes poten, die planten automatisch naar het zonlicht kan brengen wanneer dat nodig is. Heeft de plant genoeg zonlicht gehad, dan brengt Hexa deze weer terug naar de schaduw. Hoe de machine precies werkt, blijft onduidelijk. Vermoedelijk is dat hij gebruik van geïntegreerde sensoren.

Maar het wordt nog gekker. De lopende plant kan ook met mensen spelen. Als je hem kietelt, maakt hij een buiging en hij geeft ook pootjes net als een hond. Een plant als huisdier nemen, is daarmee een serieuze optie geworden voor tech-geeks. De huisdierplant kost 949 dollar.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Decorum beloont telers en kopers

Telersvereniging Decorum heeft de beste kweker en beste koper van het jaar donderdag beloond met een prijs. Dat gebeurde tijdens de...

Bij Ovata op visite

Karin Ammerlaan liet gisteren aan Sandra en Glenn het bedrijf Ovata in Bleiswijk zien.