Pepper Shuttle System naar Australië (video)

09-06-2021    10:13   |    Goedemorgen

Katunga Fresh Produce, een van oorsprong tomatenteler in zuidoost Australië, heeft voor de paprikateelt een shuttlesyteem aangeschaft bij Steenks Service. Daarmee is het de eerste kwekerij in Australië die een dergelijk systeem toepast.

Katunga Fresh Produce is een hecht familiebedrijf waar iedereen haar steentje bijdraagt. Hierdoor wordt ervoor gezorgd dat er de beste kwaliteit groente geproduceerd worden met de beste smaak en houdbaarheid. Naar aanleiding van de grote vraag vanuit de Australische markt is Katunga dit jaar gestart met de teelt van drie kleuren paprika’s.

Om de oogst- en transportwerkzaamheden soepel te laten verlopen van deze nieuwe teelt, leverde Steenks Service uit de Lier een tijdje terug een paprika shuttlesysteem. Een afstandsverschil van 16.522 km hemelsbreed, maar toch is dit nooit een belemmering geweest. Katunga Fresh is hiermee de eerste Australische kweker met dit systeem.

Sander Zuidgeest, mede-eigenaar van Steenks Service: “Dit is het 1e paprika shuttlesysteem in Australië die nu afgeleverd is en daar zijn wij trots op. Dit systeem zorgt voor een goede arbeidsbesparing en voor meer efficiëntie bij de oogst- en transportwerkzaamheden.”

De werking van het Shuttle Systeem
Wanneer er op hoogte geoogst dient te worden, zal de lege container automatisch met het platform van de buisrailwagen meebewegen. De shuttle blijft zelf beneden achter aan het onderstel. Wanneer de container vol is, gaat de buisrailwagen weer naar beneden. De volle container wordt vervolgens aan de shuttle gekoppeld, waarna er weer met een lege container verder gewerkt kan worden.

De shuttles met volle containers worden samen gekoppeld aan een AGV elektrotrekker die via het inductietraject automatisch naar de sorteerruimte rijden, om vervolgens geleegd te worden. Op deze manier wordt het productieproces vele malen eenvoudiger en is er minder schade aan de paprika’s.

Bekijk hier beelden van het Pepper Shuttle System


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Even met vakantie!

De redactie van Goedemorgen gaat twee weken met vakantie. Daarom is de nieuwsbrief van vandaag even de laatste...