Ontslagboete afgeschaft, noodpakket maand langer

Ontslagboete afgeschaft, noodpakket maand langer

De ontslagboete wordt toch afgeschaft in het tweede noodpakket zoals dat eerder was aangekondigd door minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken), ondanks de weerstand bij oppositiepartijen en werknemers. Er komt wel een kleinere heffing bij massaontslagen als de vakbonden niet zijn betrokken. Ook wordt het steunpakket met een maand verlengd en loopt daarmee tot en met september.

Dat bevestigen Haagse bronnen donderdag aan NU.nl na berichtgeving door verschillende media.

Dat betekent dat werkgevers na 1 juni geen boete van 50 procent van de loonkosten meer hoeven te betalen als zij tot twintig werknemers ontslaan en gebruikmaken van loonsubsidie (de NOW-regeling). De subsidie zelf, die werkgevers in het tweede pakket vanaf 6 juli kunnen aanvragen, moet altijd worden terugbetaald bij ontslag, dat verandert niet.

Als een werkgever twintig of meer mensen ontslaat zonder overleg met de vakbonden of de ondernemingsraad, dan moet de subsidie worden terugbetaald plus een boete van 5 procent over de totale loonsubsidie van al het personeel.

Met de NOW-regeling krijgen werkgevers met minstens 20 procent omzetverlies door de coronacrisis een deel van de loonkosten vergoed van de overheid. Dat loopt op tot maximaal 90 procent als er helemaal geen omzet wordt behaald.

Lees hier verder

Bron: Nu.nl

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v