'Onszelf als Drenthe nog beter verkopen'

03-10-2019    11:04   |    Goedemorgen

De provincie Drenthe biedt de komende jaren volop ruimte voor de groei van tuinbouwbedrijven. Dat zegt Inge de Vries van Drenthe Growers in de nieuwste uitgave van KAS Magazine.

In het coverinterview van KAS Magazine geeft Inge aan dat zij, haar man, haar broer en haar vader regelmatig over de toekomst nadenken. Blijft het gebied voldoende geschikt? Moet het bedrijf verder groeien? Moeten ondernemers in de omgeving meer zaken clusteren? En blijft een specialisme in komkommer de juiste keuze? “Persoonlijk denk ik dat het geen nadeel is om hier in Drenthe te zitten. Natuurlijk gebeurt er veel in het westen, dus is het aan ons om onszelf nog beter te verkopen. De ruimte die we tot onze beschikking hebben, maakt het voor ons makkelijker om uit te breiden. En er zijn hier veel ambitieuze en jonge ondernemers actief die samen genoeg potentie hebben om dit tuinbouwgebied te dragen.”

Daarnaast houdt Inge vertrouwen in de komkommer. “Doordat er steeds meer sprake is van productdifferentiatie, wordt de traditionele komkommer schaarser. Dat is gunstig voor de prijsvorming. Bovendien verloopt de vermarkting via Van Nature goed en past het systeem van coöperatief samenwerken nu nog bij ons. Al zien ook wij dat de contacten tussen telers en eindafnemers steeds directer worden. Dus waarom zouden wij dat in de toekomst niet ook meer zelf kunnen organiseren? Want overall bezien is de tuinbouwwereld niet meer zo coöperatief als vroeger."

Lees het volledige interview met Inge de Vries in KAS Magazine nummer 3 van 2019.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Haan van Oranje?

Oké, we weten dat de haan het symbool van de Fransen is. Maar zeg nou zelf, deze haan zou toch niet misstaan...