Van der Ende vervangt pompen waterzuivering Zuid-Holland

10-12-2019    09:18   |    Goedemorgen

Van der Ende Groep mag een mooi project uitvoeren bij een waterzuiveringsinstallatie in Zuid-Holland. Het bedrijf heeft de waterzuiveringsinstallatie voorzien van nieuwe pompen.

In totaal pompen 18 gemalen van bijna 1,5 miljoen mensen en 40.000 bedrijven het afvalwater naar deze waterzuiveringsinstallatie, waar dit gezuiverd wordt. Daarna gaat het gezuiverde water naar de Noordzee.

Tijdens het zuiveringsproces wordt er secundair slib uit het proces gehaald om te worden ingedikt en te worden vergist met een andere slibstroom. Hier wordt later biogas uit gewonnen om gebruikt te kunnen worden in een groene energievoorziening. "De twee pompen die hier verantwoordelijk voor zijn waren verouderd en aan vervanging toe. Door naar het totale proces te kijken hebben we een optimale configuratie geadviseerd van droogopgestelde Lowara NSCC 150-315 pompen met speciale 8-polige motoren. Deze IE-3 motoren zorgen mede voor rendementsverhoging en een aanzienlijk lager energieverbruik. De combinatie van het pompdeel met de motor is speciaal voor deze situatie uitgezocht. Naast het vervangen van de pompen, zullen wij ook de afsluiters en het leidingwerk aanpassen."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws