
Topman Dirk roept op tot btw-verlaging agf
De afgelopen jaren zijn gezonde producten veel harder in prijs gestegen dan ongezonde producten. Hierdoor is...
In een vergelijkende studie gaf NovaCropControl planten water met oververzadigd zuurstof middels technologie geleverd door Moleaer, de wereldwijde leider in nanobubble-technologie. Planten die water kregen met Moleaer’s nanobubbles hadden:
● Efficiëntere opname van voedingsstoffen en watergebruik
● Betere ontwikkeling van haarwortels
● Hogere weerstand tegen hitte
● Tot 80% lagere Pythium-niveaus
Het onderzoek liet ook zien dat planten die met Moleaer nanobubbles verrijkt water kregen, een 9% hoger vruchtgewicht voortbrachten zonder in te boeten op nutriëntengehalte of Brix-waarde (aantal gram sucrose). Tomaten vormen een rijke bron van vitamine A, C, K en mineralen, waaronder ijzer en fosfor; daarmee behoren ze tot de populairste en waardevolste gewassen in de glastuinbouw.
Moleaer’s gepatenteerde nanobubble-technologie draait op meer dan 200 tuinbouwbedrijven, waarmee telers de kwaliteit van het irrigatiewater verbeteren, goede bacteriën promoten, wortelkwaliteit verbeteren, pathogenen en ziekten onderdrukken, en opname van voedingsstoffen vergroten.
Moleaer levert deze resultaten door een consistente stroom aan nanobubbles naar de plantenwortels te sturen, voor hoge zuurstofniveaus in irrigatiewater, drainwater, of Deep Water Culture (DWC) systemen. Betere zuurstoftoevoer in de wortels door nanobubbles verbetert de opname van voedingsstoffen door de plant. Het resultaat: gezondere, weerbaardere planten, hogere opbrengsten, en snellere teelten.
“We weten dat het verbeteren van waterkwaliteit door het verhogen van zuurstofniveaus belangrijk is voor plantgezondheid en weerbaarheid van het gewas. Onze proef heeft bevestigd dat Moleaer’s zuurstofrijke nanobubbles een zeer efficiënte methode zijn om dat te leveren,” zegt Koen van Kempen, consultant, onderzoekscentrum NovaCropControl.
“Nanobubbles zijn een complexe wetenschap, maar dit nieuwste onafhankelijke onderzoek laat duidelijk zien welke waarde nanobubbles hebben voor onze voedselvoorziening door waterkwaliteit te verbeteren, zonder gebruik van chemicaliën, om plantgezondheid en weerbaarheid tegen omgevingsstress te verhogen, wat uiteindelijk leidt tot hogere opbrengsten,” zegt Nicholas Dyner, CEO van Moleaer.
De afgelopen jaren zijn gezonde producten veel harder in prijs gestegen dan ongezonde producten. Hierdoor is...
ACTUEEL HORTI THEMA - “Onze spuitrobot was na 18 jaar aan vervanging toe. Op ons wensenlijstje voor een nieuwe...
Glastuinbouw Nederland heeft kennis genomen van het artikel van Henry Stroek van CNV Vakmensen in de Telegraaf...
Gewas verzorgen met behulp van de EasyTrack 25-02-2021 10:18 |
Morgen op Paprika: Solvent 25-02-2021 10:13 |
Instagram: De eersten 25-02-2021 10:08 |
Nieuw Phalaenopsisassortiment voor Aardse Orchids 25-02-2021 10:04 |
Om 12.00 uur: KAS Live! 25-02-2021 09:51 |
Koppert partner van Resilience Food Stories 25-02-2021 09:45 |
RFH-jongerenraad organiseert Zoom-sessie 25-02-2021 09:42 |
Goedemorgen Tech: M1 25-02-2021 09:40 |
Ruissen aangesteld als rapporteur kwekersrecht 25-02-2021 09:36 |
Digitaliseringsslag Vlaamse groente- en fruittelers 25-02-2021 09:30 |
Reacties (0)
Er zijn nog geen reacties