Nufarm, HortiPro en Vertify testen NoFly in WHC

Nufarm, HortiPro en Vertify testen NoFly in WHC

Nufarm helpt telers met het verminderen van residuen, zonder concessies te hoeven doen aan kwaliteit en opbrengst van hun gewassen. Hiertoe heeft het bedrijf het merk NuBio in het leven geroepen, dat biologische insecticiden, fungiciden, biostimulanten en milieuvriendelijke bespuitingsprogramma's omvat, zo vertelde Tjeerd Peeters vanochtend op Paprika Tasty Radio.

Peeters is technisch adviseur tuinbouw bij Nufarm Benelux. Een van de producten die hij uitgebreid besprak op de tuinbouwzender, is NoFly. Dit biologische insecticide wordt ingezet ter bestrijding van witte vlieg en tripsen in diverse gewassen. Momenteel vindt in samenwerking met Vertify en HortiPro in World Horti Center een proef plaats met poinsettia. "Op 5 en 6 oktober worden de resultaten hiervan bekendgemaakt tijdens de Gewasbeschermingsdag Sierteelt", aldus Peeters.

Fado tegen meeldauw
Nufarm heeft al twintig jaar ervaring als distributeur van biologische gewasbeschermingsoplossingen voor de Europese markt en introduceerde NuBio als overkoepelend merk. Naast NoFly, vertelde Peeters ook over Fado. Fado is een belangrijke versterker van de plantafweer tegen ziekten, met name meeldauw.

Wil je het gesprek terugluisteren? Ga dan naar goedemorgen.podbean.com

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v