NL Jobs: nieuwe migrantenhotels geen probleem

14-09-2018    09:35   |    Goedemorgen

NL Jobs directeur Jeroen van Leeuwen heeft donderdag tijdens een bewonersbijeenkomst in Maasdijk laten weten dat er geen reden is voor onrust over een tweede migrantenhotel. "Wij gaan streng handhaven op drugs, drank, wapens, roken op de kamer en ongewenst bezoek", laat directeur van NL Jobs weten aan diverse media. "Maar we handhaven alleen op ons terrein, daarbuiten ligt het buiten onze handen."

Vijfhonderd Polen op vijfduizend inwoners vinden de Maasdijkers veel teveel. Maar de directeur van NL Jobs zegt: "deze locatie kan volgens het bestemmingsplan. Bovendien is het dicht bij de klanten, en dat is duurzaam omdat er minder verkeersbewegingen zijn."

De gemeente Westland heeft vorige maand geprobeerd de komst van het tweede migrantenhotel te voorkomen, maar Van Leeuwen was hen te slim af. De gemeente wil deze maand met een plan komen om de huisvesting van de duizenden arbeidsmigranten in eigen regio te regelen. De opvang is van alle arbeidsmigranten is één van de uitdagingen van de Nederlandse tuinbouwsector en de Nederlandse tuinbouwgemeenten.

Ook volgens directeur Van Leeuwen van NL Jobs is er voor de huisvesting van arbeidsmigranten een voor alle partijen goede oplossing nodig. "Als alle agrarische huizen, die nu worden gebruikt voor huisvesting van arbeidsmigranten, niet meer de toestemming krijgen om mensen te huisvesten, dan heb je nog twaalf van dit soort hotels nodig."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws