Nimbus neemt Koninklijke Van Zanten Groep over

14-12-2018    09:21   |    Goedemorgen

Nimbus en Koninklijke Van Zanten Groep kondigen aan dat Nimbus per heden de Van Zanten Groep overneemt. Met deze overname komt een einde aan de periode waarin Koninklijke Van Zanten in handen is van de familie Veldhuijzen van Zanten. Door de investering van Nimbus krijgt Koninklijke Van Zanten Groep de ruimte voor verdere groei.

'Door de financiële ruimte die deze transactie ons biedt kunnen we stappen maken die nu nodig zijn om verder te professionaliseren en om zo onze klanten nog beter van dienst te zijn', zegt Sjoukje Heimovaara, algemeen directeur bij Royal Van Zanten. 'Daarnaast kan de praktische ervaring van Nimbus ons bijzonder goed helpen onze productieprocessen verder te optimaliseren. De komende jaren zullen wij met hun support de ingezette groei doorzetten.' De directie van Royal Van Zanten verandert niet. De overname heeft verder ook geen personele consequenties.

Koninklijke Van Zanten Groep bestaat uit Royal Van Zanten, Van Zanten Breeding en Van Zanten Flowerbulbs en veredelaar van onder meer lelies, chrysanten en alstroemeria's. 'Koninklijke Van Zanten is een toonaangevende speler die in de 150 jaar van haar bestaan een sterke reputatie heeft opgebouwd in de sierteeltmarkt. Wij zijn zeer enthousiast over het potentieel van de Koninklijke Van Zanten Groep, en geloven dat Nimbus door haar hands-on aanpak een substantiële bijdrage kan leveren aan de verdere uitbouw van de onderneming', zegt Jonno Beugels, investment manager bij Nimbus. Nimbus is een investeringsmaatschappij en actief bij haar participaties betrokken. 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Opti-flor start dealernetwerk

Op donderdag 21 maart werd aan Bloemen Kicken uit Maastricht de allereerste dealerkit uitgereikt. Met de realisatie van een dealernetwerk...