Informatie over zaken doen in de Golf, Jordanië en Libanon

29-09-2016    12:17   |    KAS TuinbouwCommunicatie

Vrijdag 4 november is er bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in Den Haag een bijeenkomst over zaken doen in de Golf, Jordanië en Libanon. De voertaal van dit gratis evenement is Engels.

De Golfregio (Saoedi-Arabië, Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, Oman, Koeweit en Bahrein) is een interessante markt voor ondernemend Nederland. Zo hebben meer dan 250 Nederlandse bedrijven zich al lokaal gevestigd. De exportmarkt in 2015 bedroeg € 7,3 miljard. Naast traditioneel belangrijke sectoren als energie, water en logistiek, biedt de lokale diversificatie kansen in onder meer gezondheidszorg, agro-food en de creatieve industrie.

Jordanië en Libanon bieden eveneens economische kansen en hebben verbetering van het ondernemingsklimaat als prioriteit. Nederlandse ondernemers zijn er succesvol actief in onder meer land- en tuinbouw, logistiek en energie. Beide landen vormen een gezamenlijke exportmarkt van €660 miljoen. De Nederlandse overheid biedt via het bedrijfsleven-instrumentarium actieve ondersteuning aan ondernemers, waaronder financiering. Wilt u spreken met onze diplomaten uit de regio, zich op deze landen oriënteren, uw netwerk vergroten en meer weten over ondersteuning vanuit de overheid, kom dan naar de bijeenkomst op 4 november. Experts nemen u dan mee in de vele mogelijkheden die de regio u als ondernemer biedt. De informatiemarkt brengt u in direct contact met de plaatsvervangend ambassadeurs van onze ambassades, en er is gelegenheid om uw lokale netwerk te vergroten. Ondernemers uit de sectoren water, energie en land- en tuinbouw zullen hun ervaringen met u delen.

Tevens vindt een aantal specifieke pitches plaats over kansen in onder meer logistiek, gezondheidszorg en Dubai Expo 2020. Aansluitend hoort u over zakelijke mogelijkheden in Jordanië en Libanon en verkent u sectorspecifieke kansen in beide landen. De bijeenkomst wordt georganiseerd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Het programma is van 09.00 uur tot 14.00 uur. Men kan zich hier aanmelden voor de bijeenkomst. Dat kan tot 28 oktober. Bekijk hier meer informatie over de bijeenkomst, zoals het programma.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

VertiFarm goed van start

De eerste dag van de nieuwe vakbeurs VertiFarm in Dortmund is succesvol verlopen. De opkomst overtrof de...