Nieuwe editie European Statistics Handbook

Nieuwe editie European Statistics Handbook

De vierde editie van het European Statistics Handbook belicht de impact van de coronaviruspandemie op de groente- en fruitmarkt, het veranderde consumentengedrag, de effecten op de handel met het VK na de Brexit en hoe het weer de voedselvoorziening beďnvloedde.

De nieuwste editie van het jaarlijkse European Statistics Handbook van Fruit Logistica is uitgekomen en toont wat de enorme impact van de coronaviruspandemie op de Europese markt voor verse groenten en fruit is geweest.

"Die impact werd voornamelijk op twee manieren gevoeld," legt Hans-Christoph Behr van AMI (Agrarmarkt Informations-Gesellschaft), de auteur van de publicatie, uit. "Een beperkte beschikbaarheid van werknemers en een sterke daling van de consumptie buitenshuis. De groente- en fruitsector in Europa is erin geslaagd om zijn bevolking, ondanks de enorme uitdagingen van het afgelopen jaar, te voorzien van verse groenten en fruit, zonder grote verstoringen."

Fruit Logistica heeft vanwege de annulering van de Special Edition besloten om het European Statistics Handbook te presenteren als onderdeel van het digitale evenement georganiseerd door haar partner Fruitnet Media International. Tijdens World of Fresh Ideas, een gratis online evenement voor de wereldwijde verse groenten- en fruitsector, dat plaatsvindt van 26 - 27 mei 2021, zal Hans-Christoph Behr een aantal van de belangrijkste bevindingen uit het handboek presenteren. Een van die bevindingen zal een analyse zijn van hoe het consumentengedrag het afgelopen jaar is veranderd, een blik op wat er is gebeurd met de handel met het VK na de Brexit en een samenvatting van hoe het weer de aanvoer van groenten en fruit heeft beďnvloed. De gratis registratie voor World of Fresh Ideas is nu geopend.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v