Nieuwe burgemeester Aalsmeer beëdigd

24-04-2019    08:55   |    Goedemorgen

De Noord-Hollandse bloemengemeente Aalsmeer heeft een nieuwe burgemeester. Afgelopen week is Gido Oude Kotte geïnstalleerd als burgemeester van Aalsmeer. Hij is de jongste burgemeester in Noord-Holland.

Arthur van Dijk, Commissaris van de Koning in Noord-Holland, noemde Gido Oude Kotte bij de beëdiging betrokken, benaderbaar en daadkrachtig en bovenal een verbinder.

Boven de partijen
De nieuwe burgemeester zei zich vanaf zijn voordracht zeer welkom te voelen in Aalsmeer. Zijn vrouw en hij zijn enthousiast over de gemeente. Een prettige, groene en veilige omgeving om hun dochter in op te laten groeien. Hij ziet het ambt van burgemeester als een voorrecht en een grote verantwoordelijkheid.
Kotte ziet zichzelf echter bovenal in een rol van bruggenbouwer en verbinder: 'Het oliemannetje dat het democratisch systeem soepel houdt. Daarnaast is het belangrijk dat wij als gemeenschap in oprechte verbinding met elkaar staan. Wij leven in een land van ongekende vrijheden, maar er is geen vrijheid zonder verantwoordelijkheid. Vrijheid betekent dus elkaars standpunten en keuzes respecteren en omwille van het ‘samen’ leven soms een klein beetje van onze vrijheid opgeven voor de vrijheid van een ander. Dan volgt in vrijheid ook nabijheid en compassie.'

Ontmoeting en gesprek
Gido Oude Kotte wil in de eerste maanden vooral kennis maken met Aalsmeer. Hij zei naar de ontmoeting en het gesprek met mensen uit te kijken, binnen en buiten het gemeentehuis. In de gemeente en als ambassadeur in de regio. Hij zal mensen uitnodigen, maar laat zich ook graag uitnodigen. 

Bron: gemeente Aalsmeer


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Oproep T&U gesloten

De oproep voor projectideeën van de topsectoren T&U en Agri & Food is op 15 mei gesloten. Er zijn in totaal 275 projectideeën ingediend.