Nieuwe behuizing 30MHz beschermt datastroom

Nieuwe behuizing 30MHz beschermt datastroom

Om de datastroom op bedrijven optimaal te beschermen introduceert 30MHz een nieuwe behuizing: waterdicht, stofdicht en bestendig tegen klappen. Dit speciale schild gaat langer mee en zorgt voor een betrouwbare datastroom vanuit de draadloze sensor die eraan gekoppeld zit.

Vochtigheid is dagelijkse praktijk in teeltomgevingen. Of het nou gaat om een spuitboom in een kas of hoge luchtvochtigheid in een geconditioneerde ruimte. Je wilt er zeker van zijn dat jouw technologie goed en langdurig bestendig is tegen nattigheid. Nou, dat is het geval met deze nieuwe behuizing.

Het model is dusdanig ontworpen dat het compleet stof- en waterdicht is. Ook stof en ander vuil weten hun weg niet naar de binnenkant te vinden. Geheel in lijn met de IP67-gradatie. Dat betekent dat de behuizing waterdicht is tot een diepte van 1 meter en een duur van 30 minuten. Een plens water over de behuizing of het laten vallen in een plas water: geen probleem.

"We optimaliseren onze producten voor de omgevingen waarin ze worden gebruikt. Vochtigheid, straling, temperatuurschommelingen: het heeft allemaal invloed op het materiaal. Deze behuizing is ontwikkeld voor jarenlang duurzaam gebruik en beschermd tegen klimaatinvloeden van buitenaf. Een speciaal ventiel zorgt dat de druk in de behuizing altijd stabiel blijft."

Daarnaast is het handig als je producten tegen een stootje kunnen. Dat komt goed uit, want deze kunststof behuizing is een echt wapenschild. "Om er zeker van te zijn dat de binnenkant veilig is hebben we tijdens het testen de behuizing een paar flinke klappen verkocht. Zo lieten we een stalen bal van een halve kilogram van 1,3 meter tegen de behuizing aanslingeren: zowel de behuizing als de technologie aan de binnenkant bleef ongedeerd. Die kan dus wel tegen een stootje!"

Naast de fysieke bescherming is het cruciaal dat het signaal goed beschermd is. De data moet ongehinderd van de sensor naar het platform kunnen bewegen. Een goede montage is daarbij belangrijk. "Daar hebben we iets op gevonden: een universele beugel. Het speciale ontwerp zorgt ervoor dat de behuizing na montage geplaatst is voor optimaal signaal. Je kunt er zelf voor kiezen om de beugel staand, hangend of tegen een muur aan te monteren. Na montage kun je direct beginnen met data verzamelen en raadplegen op het 30MHz platform."

Af en toe ergens anders meten? Geen probleem. De beugel is gemakkelijk te demonteren en te verplaatsen. Zo kun je iedere week op een andere plek meten. "De nieuwe behuizing beschermt de technologie dus van alle invloeden van buitenaf. Zo kan de data ongestoord van jouw sensoren naar jouw dashboards bewegen. Hierdoor hoef jij je als teler dus geen zorgen te maken over de prestaties van jouw technologie en kun je je dus focussen op andere belangrijke werkzaamheden."

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v