Nieuw pand Paardekooper

09-06-2021    08:52   |    Goedemorgen

Koninklijke Paardekooper Group bouwt een nieuw bedrijfspand naast het vorig jaar in gebruik genomen pand in Den Hoorn (Harnaschpolder, Midden-Delfland). Het nieuwe gebouw van ruim 26.500m2 krijgt zowel een logistieke als een kantoorfunctie voor de Horti-divisie van Paardekooper.

Vanuit dit nieuwe pand, strategisch gelegen aan de A4, kan Paardekooper niet alleen de bloemen- en plantensector in het Westland, maar ook die in de rest van Nederland en het buitenland met een compleet assortiment aan verpakkingen bedienen. De groeiende internationale speler levert inmiddels aan ruim 75 landen, wereldwijd. “Met dit nieuwe pand kunnen we onze duurzame groeiplannen verder invulling geven”, aldus Lyanne Paardekooper, vierde generatie en CMO.

Het innovatief ingestelde familiebedrijf dat ruim 100 jaar bestaat, ontving in 2019 het Koninklijk Predicaat. Lyanne Paardekooper: “Sinds de oprichting is veel veranderd, maar onze instelling bleef hetzelfde: onze blik is altijd op de toekomst gericht. We willen een klimaat creëren waarin volgende generaties kunnen blijven bloeien. Verpakkingen zijn en blijven onmisbaar in de samenleving. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om de maatschappelijke impact, onze toegevoegde waarde, zo groot mogelijk en de milieu-impact zo klein mogelijk te laten zijn. Daarom willen we verpakkingen en diensten leveren die hun functie met zo min mogelijk negatieve effecten op mens en planeet vervullen.”

Duurzaam bouwen
Om de milieu-impact van de organisatie te verlagen, heeft Paardekooper zichzelf als doel gesteld om in 2030 de bedrijfsfootprint gehalveerd te hebben en afvalvrij te zijn. Net als bij het naastgelegen pand is duurzaam bouwen daarom ook voor het nieuwe bedrijfsgebouw een belangrijk uitgangspunt bij zowel ontwerp, bouw als gebruik. Zo krijgt het nieuwe gebouw geen gasaansluiting, plaatst de bouwer in opdracht van Paardekooper 3.000 zonnepanelen op het dak en wordt afval in het nieuwe pand gescheiden. Ook onderzoekt de verpakkingsspecialist de mogelijkheden om een groene gevel te plaatsen en zo de biodiversiteit te bevorderen. Vanzelfsprekend voldoet het nieuwe pand aan de eisen voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG).

De verwachting is dat het gebouw eind april, begin mei 2022 wordt opgeleverd.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Even met vakantie!

De redactie van Goedemorgen gaat twee weken met vakantie. Daarom is de nieuwsbrief van vandaag even de laatste...