Nature's Heat vraagt begrip

16-08-2016    12:11   |    WOS

De initiatiefnemers van aardwarmteproject Nature's Heat in Kwintsheul vragen begrip voor een zoemend geluid dat sinds enkele dagen te horen is in en om Kwintsheul. De boortoren aan de Hooghe Beer in het Heulse kassengebied is de bron van het geluid, meldt de WOS.

"Het klinkt als een grote, voorbijvliegende mug", laat Nature's Heat woordvoerder Paul van Schie weten. Een groot aantal omwonenden van de boortoren is via een Whatsapp-groep op de hoogte van het geluid, maar onlangs is uit de kern Kwintsheul een eerste klacht gekomen.

"Wij vragen om begrip voor de geluidsoverlast. Het is onvermijdelijk", zegt Van Schie. De boortoren heeft inmiddels het punt van 2.300 meter bereikt, en zal de komende dagen afzakken naar 2.700 meter diepte. "Af en toe is dan het gezoem te horen". Binnen een paar dagen is het gezoem voorbij.

Twee putten
Negen tuinders zijn bij Nature's Heat aangesloten. Met de boortoren wordt warm water uit de grond gehaald om kassen te verwarmen. Er zijn twee putten geboord: een put voor het boren naar water en een tweede 'injectieput' om afgekoeld water terug de grond in te pompen. Voor het rondsturen van warm water wordt onder meer gebruik gemaakt van een vroegere gasleiding in het gebied. 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws