Moleaer en RainAg lanceren meststof met nanobubbels

30-07-2021    09:04   |    Goedemorgen

Moleaer, marktleider in nanobubble-technologie, en RainAg, een vooraanstaande leverancier van vloeibare meststoffen, kondigen een samenwerking aan om nieuwe meststoffen, voorzien van nanobubbles, op de markt te brengen.

Hiermee wordt de gepatenteerde en bekroonde nanobubble-technologie van Moleaer gecombineerd met de Rain Technology van RainAg, waarvoor octrooi is aangevraagd. De nieuwe meststoffen van RainAg met nanobubbles zijn getest en ingezet in een scala aan landbouwgewassen, waaronder mais, katoen, tarwe en suikerriet, groente- en fruitgewassen, en graszoden en bosbouw.

In de landbouw heeft onafhankelijk onderzoek aangetoond dat Moleaer’s nanobubbles de kwaliteit van irrigatiewater verbeteren, resulterend in 50 procent afname van gewasverlies door ziekte, toegenomen gewasweerbaarheid bij hoge temperaturen tot wel 43 °C, en vermindering van Pythium-niveaus tot wel 94 procent. Door de nanobubble-technologie van Moleaer te combineren met de meststoffen van RainAg, zijn telers in staat operationele kosten te verlagen, risico’s door gewasverlies te beperken en de impact op lokale waterbronnen in de omgeving door verhoogde fosfor- en stikstofniveaus te verkleinen, terwijl maximale gewasopbrengst en winst wordt behaald.

“Moleaer heeft aangetoond dat de gepatenteerde nanobubble-technologie superieur is voor het vergroten van oxygenatie in de wortelzone en plantgezondheid, in vergelijking met andere methoden. We zijn verheugd samen te werken met Moleaer als exclusieve leverancier van nanobubble-technologie voor ons proces, waarvoor octrooi is aangevraagd. Onze technologie om meststoffen te verwerken vormt een enorme stap voorwaarts in de evolutie van meststoffenefficiëntie. Door onze proeven en praktijkresultaten hebben we aangetoond dat onze meststoffen kostenverlagend werken voor telers, terwijl ze ook de impact van landbouw op het milieu in Amerika verkleinen,” zegt Tim Ford, General Manager van RainAg.
 
“We zijn trots op onze samenwerking met het innovatieve team van RainAg als hun leverancier van nanobubble-technologie. Onze bekroonde nanobubble-technologie heeft bewezen een significante bijdrage te leveren aan de duurzaamheid van landbouw, in het bijzonder groente- en fruitgewassen. Met RainAg zijn we in staat landbouwpraktijken voor grotere gewassen te verbeteren en naar een hoger niveau te tillen, door afvloeiing en uitspoeling van meststoffen te verminderen en gewasopbrengsten te verbeteren, en dat terwijl Amerikaanse telers te kampen hebben met aanzienlijke hittegolven en watertekorten,” zegt Nicholas Dyner, CEO van Moleaer.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Kwaliteit als uitgangspunt

ACTUEEL HORTI THEMA - Koppert Nederland blijft zoeken naar nieuwe oplossingen of het verbeteren van huidige...

Morgen: Royal Brinkman

ACTUEEL HORTI THEMA - Thomas Kern, Senior Productmanager gewasbescherming & desinfectie bij Royal Brinkman, is...

Blog: A Perfect Storm 23-09-2021    10:24
Duurzame verpakking houdt bloemen vers 23-09-2021    10:19
Aftrap tulpenseizoen weer op de Dam 23-09-2021    10:16
Hortensia in fotoshoot VROUW 23-09-2021    10:10
Vervolg Cymbidium-campagne 23-09-2021    10:07
Nieuwe directeur voor Gebroeders Alkemade 23-09-2021    10:03
Elektrisch rijden in stroomversnelling 23-09-2021    10:00
Chrysanthemum Valley 23-09-2021    09:55
Vier KVBC awards voor Living Creations 23-09-2021    09:48
Goedemorgen Tech: iPhone 13 23-09-2021    09:43
  Ga naar het nieuwsarchief