Menukaart restaurants wordt groener

12-10-2018    09:46   |    Goedemorgen

Als het aan KHN en Dutch Cuisine ligt wordt de menukaart van restaurants 'verduurzaamd' of 'vergroend'. Dus: meer plantaardig/minder dierlijk, groenten van het seizoen, lokaal, vers en zonder kunstmatige toevoegingen en gericht op het terugdringen van voedselverspilling.

De start van de Dutch Agri Food week op 5 oktober was voor Dutch Cuisine en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) hét moment om hun samenwerking te bekrachtigen.  

Minder vlees, meer groenten
Agnes Holtjer: "Wij vinden duurzaamheid een belangrijk thema. Zo stimuleren we onze leden om minder vlees en meer groenten te serveren en geven we praktische tips om voedselverspilling terug te dringen. De principes van Dutch Cuisine sluiten hier mooi bij aan. Door een samenwerking aan te gaan met Dutch Cuisine, waarbij we onder andere inspiratiesessies organiseren, kunnen we onze leden nog meer inspireren."

Eén menu op de kaart 
Monique Mulder: "Wij zijn blij dat we gaan samenwerken met KHN. Als partner vertegenwoordigt KHN meer dan twintigduizend horecaondernemers die we graag willen bereiken. We hebben als doel gesteld om eind 2019 bij duizend restaurants één Dutch Cuisine menu op de kaart te hebben staan. Dit is een menu met groente in de hoofdrol, met biologische, verse, regionale producten en no waste." 

Verduurzaming consumptie
Dutch Cuisine is een beweging die de Nederlandse keuken en eetcultuur nationaal en internationaal op de kaart zet en zich daarbij richt op de verduurzaming van onze voedselconsumptie. In deze keuken spelen verse groenten een hoofdrol, en vlees en vis een bijrol. Dutch Cuisine staat voor onverwachte combinaties met regionale en internationale ingrediënten die puur en lekker zijn en naar de natuur smaken. Dutch Cuisine maakt de unieke en creatieve identiteit van de Nederlandse keuken zichtbaar en tastbaar en hanteert daarbij vijf principes die duurzaam zijn voor mens en milieu.

Goede voorbeeld
Door het gedachtegoed van Dutch Cuisine te omarmen en dit uit te dragen naar hun gasten, kunnen restaurants het goede voorbeeld geven wat lekker, gezond en verantwoord koken en eten is. Restaurants kunnen zich aansluiten als vriend van Dutch Cuisine door één Dutch Cuisine menu op hun kaart te zetten.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Kom in de kas Drenthe over water

Het Kom in de kas-weekend in Klazienaveen staat in het teken van 'duurzaam glashelder water'. Kwekers stellen hun deuren open en laten...

NU ONLINE! Betonpad Podcast #10!

Elke week spreken Sandra, Glenn en Matthijs over het laatste tuinbouwnieuws. Deze week praten ze over het tuinbouwakkoord, de Brexit, de...