Megaverkoop groene planten Reijm Nieuwerkerk

23-01-2018    09:34   |    Goedemorgen

Kwekerij Reijm Nieuwerkerk is 2018 goed begonnen. Door een sterke toename in de vraag naar groene planten, groeide de afzet in de eerste weken van januari explosief. Verschillende plantensoorten zijn daardoor zelfs tijdelijk uitverkocht, zo meldt de kweker.

Kwekerij Reijm Nieuwerkerk is gevestigd in Nieuwerkerk aan den IJsel en kweekt jaarlijks ruim 4,5 miljoen potplanten. Ook worden Draceana’s geïmporteerd uit Latijns Amerika. Via bloemenveiling Royal FloraHolland vinden de planten hun weg naar klanten in onder andere Duitsland, Frankrijk, Engeland en Rusland.

Kerstboom eruit, groene plant erin
Waar de vraag naar groene planten eigenlijk het hele jaar door groot is, nam de populariteit van het product de afgelopen weken nog eens extra toe. Volgens Pim Vente van Kwekerij Reijm Nieuwerkerk kozen veel consumenten ervoor om de kerstboom te vervangen door een groene potplant, waardoor de vraag in de eerste maand van 2018 geweldig groeide. Het zijn dan ook drukke weken voor de plantenkweker. “Groene planten zijn mega-populair, zo blijkt maar weer. De snel groeiende vraag heeft er zelfs toe geleid dat bepaalde soorten tijdelijk niet kunnen worden geleverd. Maar we streven ernaar om die planten spoedig weer in het assortiment te hebben.”

De goede start van het jaar stemt Kwekerij Reijm Nieuwerkerk tevreden, zo laat Pim Vente weten. “De eerste weken van het jaar waren een enorm succes en we verwachten dat die grote vraag naar groene potplanten het hele jaar aanhoudt. De vooruitzichten voor 2018 zijn dan ook zeer positief.” 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

VIDEO: Timelaps van IFTF

De internationale beurs IFTF in Vijfhuizen is weer achter de rug. De organisatie heeft een leuke timelaps gemaakt. Loop je mee nog een...

Nagenieten van de FHTF

We hebben er weer van genoten, van de Trade Fairs in Aalsmeer en Vijfhuizen. Ontzettend mooie stands en enorm veel leuke mensen gesproken....