PlantLab stelt CFO aan

05-09-2022    10:32   |    Goedemorgen

Douwe Snel (41) treedt in dienst als CFO bij PlantLab, pionier op het gebied van indoor farming. Snel werkte acht jaar lang in verschillende functies bij Jumbo Supermarkten, meest recent als directeur franchise en real estate en als CFO van EMTÉ Supermarkten. Hij studeerde Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

“Douwe is de perfecte CFO om ons bij te staan in de volgende fase van PlantLab: groeien in binnen- en buitenland. Zijn internationale ervaring en expertise op het gebied van corporate finance komen daarbij goed van pas”, aldus CEO Eelco Ockers. “Ik kijk uit naar de dynamiek van een scale-up als PlantLab”, aldus Snel. “De mogelijkheden om te groeien zijn enorm en dragen direct bij aan het verkleinen van het wereldvoedselprobleem.”
 
PlantLab heeft in Den Bosch zijn R&D-centrum, wereldwijd het grootste op het gebied van vertical farming, en in Amsterdam een commerciële productielocatie. Behalve in Amsterdam heeft PlantLab ook een productielocatie in de Amerikaanse stad Indianapolis, op de Bahama’s en op Curaçao. Op korte termijn staan nog enkele uitbreidingen gepland.
 
PlantLab is gespecialiseerd in technologie voor innovatieve stadslandbouw, de voedselvoorziening van de toekomst. Het bedrijf is in 2010 opgericht in Den Bosch met als doel het wereldvoedselsysteem te verbeteren. In de afgelopen tien jaar is reeds € 50 miljoen geïnvesteerd in de ontwikkeling van technologie waarmee op iedere plek op aarde dichtbij consumenten kraakverse en gezonde groente verbouwd kan worden, met een minimale milieubelasting, zonder chemische bestrijdingsmiddelen en een radicaal lager waterverbruik. In een ruimte met een oppervlakte van slechts twee voetbalvelden kan genoeg verbouwd worden om een stad van honderdduizend inwoners dagelijks van 200 gram verse groente te voorzien. Omdat de nieuwe technologie overal en altijd werkt kan het hele jaar rond een radicaal kortere logistieke keten gerealiseerd worden met alle bijbehorende voordelen: superieure productkwaliteit, langere houdbaarheid, sterk gereduceerde voedselverspilling, geen CO2-uitstoot en overlast gerelateerd aan vervoer over langere afstanden. PlantLab wil zijn technologie voor iedereen toegankelijk maken en daarmee vers en duurzaam voedsel bereikbaar maken voor iedereen.


Reacties (1)

hay at 20.07.2022

ik hoor al 25 jaar niks anders dan kennis delen en samenwerken, dus niks nieuws !!!
Maar ''onze'' kennis word ook gedeeld met het buitenland, zodat zij over enkele jaren op een goedkope manier en met minder regels en wetten onze markt komen verstoren !!! Zie de champignonteelt, asperge en aardbeienteelt, alleen de grote bulk-bedrijven blijven over !!! is dit wat wij willen maken van onze agro-tak ?????

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

VertiFarm goed van start

De eerste dag van de nieuwe vakbeurs VertiFarm in Dortmund is succesvol verlopen. De opkomst overtrof de...