'Meebewegen met ontwikkelingen'

19-10-2021    10:31   |    Goedemorgen

ACTUEEL HORTI THEMA - Phormium verkrijgt steeds meer informatie door een sterke focus op data en R&D. Zo bleek dat de lichtdoorlaatbaarheid van een type schermdoek van het bedrijf veel hoger blijkt te liggen dan verwacht, zo gaven sales manager Arjan van der Veer en screen consultant Renko Schuil vanochtend aan op Paprika Tasty Radio.

Het tweetal vertelde live in de uitzending op de tuinbouwzender hoe Phormium dit soort inzichten gebruikt in de praktijk. "Naast de échte development projecten, de echte gamechangers die in de pijplijn zitten, is het meeste research. Research is niet alleen meten, maar ook weten wat je meet en deze data laten ijken, oftewel valideren. Dus staan we in de eerste plaats steeds vaker in contact met onderzoekscentra, zoals WUR, om te checken of onze data accuraat is."

Stap twee is dan om onze kennis te verhogen omtrent de informatie die wordt onderzocht, aldus Schuild. "Dus dat houdt in dat we studeren, maar ook onze uitwisseling met de WUR bijvoorbeeld zorgt voor veel inzichten. En tot slot leidt dit uiteraard tot het verwerken van de verkregen data in onze doeken. Wanneer we weten wat er gebeurt met het licht bijvoorbeeld in onze doeken, weten we ook waar de winst komt te liggen bij het aanpassen van producteigenschappen." 

Producten veranderen om te veranderen is nooit een goed idee, gaf Van der Veer aan. "Echter, omstandigheden veranderen, elke dag komen er nieuwe technieken bij, schermstrategieën veranderen en ga zo maar door. Dus in dat geval is stilstand achteruitgang. Daarom is productontwikkeling ook geen doel op zich. Onze klanten in staat blijven stellen een hoge en uniforme productie te halen, met de beste kwaliteit is dat wel. Meebewegen met ontwikkelingen is daarbij van groot belang volgens ons. Soms leidt dat tot een nieuw doek of tot aanpassing van een doek om zo de eigenschappen weer in lijn met de vraag te krijgen."

Heb je het gesprek met Phormium vanochtend gemist? Luister de uitzending dan terug via goedemorgen.podbean.com.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws